Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds laten Amsterdam beven in The Hitman’s Bodyguard!

‘Boring is always best’. Dat was het credo van de altijd geruisloos opererende super bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds), die echter door een mislukte missie aan lager wal is geraakt. Om zich opnieuw te bewijzen neemt hij een uitdagende opdracht aan. Hij moet huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) veilig bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag afleveren, maar de twee blijken onderling een geschiedenis te hebben die veel op het spel zet… The Hitman’s Bodyguard is na The Expendables 3 de volgende actie komedie van regisseur Patrick Hughes en zit bomvol actie en humor. De film, waarbij ik zelf hardop lachend in de bioscoop heb gezeten, is vanaf vandaag te zien via streamingdienst Videoland!

The Hitman’s Bodyguard scoort hoog op alle vlakken: humor, actie, acteerwerk en dan is voor ons ook nog de setting helemaal perfect. Een combinatie van halsbrekende achtervolgingen, auto’s die met extreme snelheden door de meest nauwe straatjes van Amsterdam scheuren en de perfecte chemie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson maken de film een succes. “Bij de repetities die in Engeland plaatsvonden, mocht ik een keer achter het stuur plaatsnemen”, vertelt Jackson een jaar na de opnames van The Hitman’s Bodyguard in Londen. “Dat beviel mij zo goed dat ik het ook in de film (in Amsterdam, red) wilde doen, zonder stuntman”, vervolgt hij over zijn speedboot sessies door de grachten.

Amsterdamse grachten

Rotterdamse lezers van Mannenblog.com zijn er misschien niet al te blij mee, maar Amsterdam stond er voor de hele wereld geweldig op in The Hitman’s Bodyguard. Boten die door de grachten scheuren, een motorrijder die zichzelf via het dak van een rondvaartboot richting een brug lanceert om vervolgens een man met een raketwerper onschadelijk te maken… De actiescènes in de film zijn geweldig en doen je denken aan een aantal van de beste actiefilms uit de jaren ’90. Met alle explosies in de hotspots van Amsterdam en Den Haag ga je je bijna afvragen hoe de steden zich erdoorheen hebben weten te slaan.

No-nonsense actie

En ondanks het serieuze thema – er moet immers een massamoordenaar opgepakt worden – wordt de film door Jackson himself als een simpele, maar hilarische popcorn film betiteld. “Het is een heerlijke no nonsense actiefilm waarvan de dialogen mij ook enorm bevielen. Ik ben dol op pittige en pakkende teksten die je zo op een T-shirt kan afdrukken”. En je raadt het al: zijn befaamde motherfucker’s vliegen je ook in deze film weer om de oren.

Kortom: The Hitman’s Bodyguard is hét pareltje van dit najaar en móet je gewoon zien. Het liefst onder het genot van een paar biertjes, je maten en het zo nu en dan ‘motherfucker’ roepen in koor met Samuel L. Jackson. Check de film snel via Videoland!Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *