7 redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met bodyweight-oefeningen

Lichaamsgewichttraining is een geweldige manier om brutaal sterke spieren te bouwen. En het mooiste ervan is dat je geen stap in de sportschool hoef te zetten. Dit zijn 7 redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met bodyweight-oefeningen. Perfect voor mensen die fit willen worden, zonder meteen aan de gewichten te hangen. Let’s go!

1) Trainen met het lichaamsgewicht helpt je om vet te verliezen

Lichaamsgewichttraining verbrandt niet alleen vet tijdens het trainen, maar blijft ook vet verbranden lang nadat de oefening is beëindigd – ook bekend als het afterburn effect. Spieren zijn vetverbrandingsmachines. Krachttraining is de enige manier om spieren op te bouwen en bodyweight-training is een van de beste vormen van krachttraining. Een van de meest vervelende aspecten van een dieet is de metabole vertraging. Wanneer u minder calorieën eet dan je verbrandt, zal je metabolisme langzamer worden en minder calorieën verbranden, wat je inspanningen om vet te verliezen, saboteert. Krachttraining lost dit op door je metabolisme op de natuurlijke manier te versnellen. Geen ander type oefening is hiermee te vergelijken. Als je bijvoorbeeld aan cardio doet, stop je met het verbranden van calorieën op het moment dat je stopt met trainen. Krachttraining helpt je om 7 dagen en 24 uur vet te verbranden.

2) Trainen met het lichaamsgewicht kan overal waar je maar wilt

Lichaamstraining kan worden gedaan in de privacy van uw huis of een andere plaats met slechts een paar vierkante meter ruimte. Als je net als ik veel reist, is het gemak van lichaamsgewichttraining onbetaalbaar. Wanneer je van plan bent om te reizen, hoef je je nooit zorgen te maken over het onderbreken van de consistentie van je trainingsschema, en je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een goede sportschool. Ik doe lichaamsgewichttrainingen in hotelkamers, parken, stadions, lokale gyms, enzovoort. Het enige dat je nodig hebt, is een paar vierkante meter ruimte en als het lukt, een balk om je aan op te trekken.

3) Bodyweight-training bespaart je geld

Je hoeft niet te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool. Je hebt geen personal trainer nodig. Je hoeft geen loopbanden of hometrainers te kopen die zowel duur zijn als zeer slechte workouts bieden in vergelijking met lichaamsgewichttraining. De enige investering die handig is, is een pull-up bar. Die heb je al voor ongeveer 15 euro!

4) Trainen met het lichaamsgewicht bespaart je tijd

Trainingen met lichaamsgewicht zijn kort maar efficiënt, energiek en krachtig. Veel mensen hebben moeite met het vinden van de tijd om te trainen. Geen probleem met lichaamsgewichttraining. Naarmate je beter en sterker wordt (en dat gebeurt), nemen de trainingen steeds korter tijd in beslag. Dit komt omdat progressieve overbelasting bij lichaamsgewichttraining wordt bereikt door dezelfde training in minder tijd af te ronden.

5) Gewichtstraining bestrijdt symptomen van ouderdom

Een van de meest zichtbare tekenen van veroudering is spierverlies. We beginnen geleidelijk de spiermassa te verliezen na de leeftijd van 30. Een groot deel van de gezondheidsproblemen van oudere leeftijd wordt rechtstreeks veroorzaakt door spierverlies. Bodyweight training kan dit probleem oplossen. Sterkere spieren en botten verminderen verzakking, verminderen rimpels op de huid en verbeteren de houding, waardoor ouderen er jonger en beter uitzien.

6) Trainen met het lichaamsgewicht verbetert je mentale welzijn

Bodyweight training geeft je een natuurlijke high die het resultaat is van verminderd cortisol en verhoogde endorfineniveaus. Het vermindert dus stress, bestrijdt faalangst en verhoogt je welzijn. Heb je eigenlijk nog een andere reden nodig? Workouts verhogen tevens je cognitieve functies. Je vermogen om problemen op te lossen zal stijgen, je zult beter slapen en je zult een betere emotionele gezondheid hebben.

7) Lichaamstraining maakt je gezond

Krachttraining verbetert de gezondheid van het hart, voorkomt en behandelt diabetes, bestrijdt sarcopenie en verslaat obesitas. Krachttraining versterkt ook je hersenen en geheugen. Uiteindelijk helpt het bij het voorkomen van geheugenverlies, de ziekte van Alzheimer en dementie. Bovendien versterkt krachttraining je botten, zodat het ziekten zoals osteoporose helpt voorkomen.

Total
15
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*