De nieuwe Ataribox doet veel denken aan de NES Classic

Tijdens de laatste E3 werd al bekend dat er hard gewerkt werd aan een nieuw Atari-product, de Ataribox. Inmiddels zijn we weer een poosje verder en weten we al een hoop meer over de nieuwe console, die er ongeveer uit komt te zien als de Atari 2600 en nu al heel veel nostalgische waarde heeft!

“Ons doel is om iets nieuws te creëren dat past bij onze kernwaardes, terwijl het aantrekkelijk blijft voor zowel oude als nieuwe fans van Atari”, laat het bedrijf weten in een mail naar de fans. Qua uiterlijk is de Ataribox gebaseerd op de Atari 2600, ook wel de Atari VCS die in 1977 uit kwam. De klassiek ogende console bevat ondersteuning voor SD-kaarten, HDMI-poort en vier USB-poorten. Het plan is om de vele klassieke spellen van Atari terug te brengen, maar ook om nieuwe games te ontwikkelen voor de Ataribox, wat hem vergelijkbaar maakt met de NES en SNES Classic.

Hoeveel de Ataribox moet gaan kosten, is niet bekend. “We weten dat jullie als fans graag meer details willen over de Ataribox”, laat Atari weten. “We teasen jullie niet opzettelijk, we willen het graag goed doen. Daarom hebben we ervoor gekozen om alles stap voor stap met jullie te delen. Om dit goed voor elkaar te krijgen, zullen we de feedback van de Atari community nodig hebben.”

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *