Dit zijn de mooiste off-the-grid vakantieplekken ter wereld

Als je écht digitaal wilt detoxen, dan moet je naar Noord-Korea. Simpelweg omdat toeristen in dat land het internet niet mogen bezoeken. Zoals veel journalisten namelijk ontdekten werken buitenlandse mobiele telefoons niet, en lokale simkaarten zijn duur en onbetrouwbaar. Maar omdat we toch betere, en mooiere, locaties kunnen bedenken waar je even helemaal off-the-grid bent, hebben we dit lijstje voor je opgesteld van ’s werelds mooiste vakanties waar je écht helemaal even weg bent van de bewoonde en digitale wereld.

Bubbletent, Capertee Valley, Australië

Véél cooler dan een 5-sterren hotels. In deze gigantische transparante bubbel spendeer je de nacht letterlijk onder miljoenen fonkelende sterren. Dankzij de eerste opblaasbare ‘glamping’-tent van Bubbletent, die zich in een afgelegen gebied van een werkende boerderij (tussen Mudgee en Lithgow) bevindt, kun je technologievrij je vakantie vieren zonder het comfort van thuis op te geven.

Deze ultramoderne bubbel biedt een perfect uitzicht over de Capertee-vallei en is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Het is ontworpen om een ​​koolstofvrije footprint te realiseren. En ondanks het feit dat je helemaal off-the-grid bent, zorgt het zachte queensize bed, de kookfaciliteiten en de aparte badkamer ervoor dat je geen comfort opoffert. Oh, en er is ook een telescoop om ’s avonds laat naar de sterren te kijken, wat je vanuit je comfortabele bed kunt doen.

Aro Hā Wellness Retreat, Lake Wakatipu, Nieuw-Zeeland

Het idee achter deze retreat is als volgt: als je naar de rand van de wereld ontsnapt, is het niet genoeg om digitale te detoxen om dat warme gevoel van binnen te krijgen. Nee. Wat je nodig hebt is tijd die je besteed aan (luxueuze) zelfverbetering.

In het Aro Hā Retreat, in de zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland, is dat precies wat je te wachten staat. Gebruikmakend van Vinyasa-yogasessies, wandelroutes en een spa welteverstaan. Maar de grootste trekpleister van deze lodge met 20 kamers is de setting: vanuit je milieuvriendelijke suite wordt je omringd door immense saffierwaters en besneeuwde bergtoppen.

Icehotel, Jukkasjärvi, Zweden

Staat het zien van het noorderlicht op je bucketlist, maar ben je er nog nooit aan toegekomen? Dan is dit het moment om nog eens een poging te wagen. En wat is dan beter om het te doen dan in dit Ice Hotel in Zweden. Slechts 180 kilometer ten noorden van de poolcirkel, wordt dit hotel elke winter herbouwd met de hulp van kunstenaars van over de hele wereld, en biedt zowel ‘koude’ (gemaakt van ijs) en ‘warme’ (normale) kamers, plus een coole Icebar.

Zoals altijd moedigt het geluk de dapperen aan: degenen die gedurfd genoeg zijn om de vrieskamers te boeken, vinden hun vakkundig gebeitelde kamers gevuld met rendierhuiden en thermische slaapzakken, en badkamers gehuisvest in een apart ‘warm’ gedeelte. En natuurlijk kun je vanaf hier deelnemen aan de Northern Lights Safari, beschikbaar tussen september en maart.

Conscious Earth, Algarve, Portugal

Los van het feit dat hard rijden de Portugese nationale sport is (voetbal komt op een goede tweede plek), is de Algarve de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Geloof me: nadat je voor de 20e keer bent ingehaald, zul je de zen ook echt waarderen. En deze herstellende retraite is het perfecte tegengif voor de tech-gedreven drukte van het leven.

Deze plaats bestaat uit een 40 hectare groot eco-landgoed, genesteld in de heuvels van Zuid-Portugal. Het is ideaal gelegen om te genieten van alle schoonheid van de kust van de Algarve – en ver genoeg weg van de toeristische steden om echt tot rust te komen. Volledig wifi-vrij en met (bijna) geen signaal van een mobiele telefoon, is er geen beter excuus om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke geneugten van moeder natuur. Leven tussen zoet geurende olijf- en citrusbomen, meren vol met dieren en een sprankelende rivier maken dit the place to be.

People To People Yoga Retreat, Cuba

Zeg wat je wilt van het communisme: het biedt wel gelijke kansen om de verbinding met het world wide web te verbreken. In Cuba is bijvoorbeeld een speciale vergunning vereist om online te gaan (toeristen kunnen ze kopen bij ETSECA-kantoren) en al het gebruik wordt nauwlettend gevolgd. En hoewel Wi-Fi-hotspots (die twee euro per uur kosten) in grote steden te vinden zijn, leeft een groot deel van het land offline. Als dit niet genoeg is om je te motiveren om de laptop thuis te laten, bent je misschien een verloren zaak.

Bezoek deze retraite voor dagelijkse yogabeoefening, salsamuziek en dansworkshops, ontspannen aan het strand, historische rondleidingen door Oud Havana, dagtochten naar de plaatselijke sigarenfabriek en ecologische lunches. People To People Yoga Retreat is ook uniek omdat het je aanmoedigt om bij een lokaal gastgezin te verblijven om een ​​echte smaak van de cultuur en Caribische levensstijl te krijgen.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *