Hoe (en waarom) je een refurbished telefoon zou moeten kopen

Refurbished telefoons zijn goed voor een klein deel van de verkoop in de industrie, maar ze kunnen een geweldige optie zijn voor iedereen die op zoek is naar aanzienlijke besparingen. Dat is vooral nu aan de orde, aangezien de prijzen van nieuwe modellen soms meer dan 1.000 euro bedragen!

Wat is een refurbished telefoon?

Niet elk bedrijf ‘definieert’ refurbished op dezelfde manier. Het komt er eigenlijk neer dat je een gebruikte telefoon koopt, een telefoon die iemand waarschijnlijk een jaar of twee geleden heeft gekocht en heeft ingeruild voor korting op een nieuw apparaat. Deze refurbished telefoons worden hersteld met vervangende onderdelen en worden in feite weer tip-top in orde gemaakt zodat de nieuw gebruiker eigenlijk een ‘nieuwe’ telefoon heeft. Ze worden vaak geleverd met een nieuwe batterij, een nieuwe case, nieuwe kabels en accessoires en zelfs een frisse doos.

Waarom een refurbished telefoon kopen?

Laten we eerlijk zijn, smartphones zijn het afgelopen decennium een ​​onmisbaar stukje technologie geworden. Maar helaas komen ze met een bijpassend prijskaartje. Dus als je op zoek bent naar een iPhone of Samsung, maar geen fortuin wilt uitgeven, dan is het kopen van een opgeknapte iPhone misschien een goed alternatief. Ze zijn vaak net zo mooi als nieuwe exemplaren en met een nieuwe batterij gaan ze ook gewoon weer lekker lang mee.

Doe onderzoek

Door het steeds groter wordende aanbod van refurbished telefoons, is het verstandig goed onderzoek te doen. Absoluut de moeite waard, omdat je simpelweg veel geld bespaard in vergelijking met het kopen van een nieuw model. Daarnaast ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Als je op zoek bent naar telefoon bij een aanbieder die je niet kent, doe dan onderzoek naar retourbeleid, garanties en hoe het bedrijf apparaten opknapt en test. Een refurbished iPhone 7 bestellen heeft veel mensen al erg blij gemaakt.

Zorg ervoor dat u beschermd bent

Hierin kunnen we slechts één tip geven: vermijd refurbished producten zonder garantie. Apple en Samsung garanderen een jaar lang hun refurbished telefoons, maar wanneer je een refurbished telefoon kiest bij andere partijen, dan is dat niet altijd het geval. Lees daarom altijd de kleine lettertjes voordat je een refurbished telefoon op de kop tikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*