De details zijn bekend: The Purge 4 speelt zich af tijdens de allereerste zuivering

Universal, Blumhouse en Platinum Dunes hebben aangekondigd dat er gewerkt wordt aan het vierde deel van de succesvolle horror-franchise The Purge. De vierde film, die overigens nog geen naam heeft gekregen, zal vanaf juli 2017 in de bioscopen te zien zijn.

“Ik was heel benieuwd naar hoe de eerste mensen zouden reageren op de zuivering” – James DeMonaco

James DeMonaco, de bedenker van de films en de man die het script en de regie van alle delen in handen heeft gehad, werkt samen met hetzelfde creative-team dat verantwoordelijk was voor de eerste drie delen. Het enige verschil is dat DeMonaco dit keer niet zal regisseren. Jason Blum, Michael Bay, Brad Fuller, Andrew Form en Sébastien K. Lemercier zijn opnieuw de producers.

The Purge 4 neemt ons mee naar de allereerste Purge ooit, een experimentele test op Staten Island in de Verenigde Staten. “4 juli komt hij eraan”, zegt DeMonaco. De prequel vertelt waarschijnlijk hoe de New Founding Fathers of America, ook wel de grondleggers van de zuivering, aan de macht zijn gekomen. Het is dan ook vast geen toeval zijn dat de film uitkomt op 4 juli, 2018. Dan vieren de Amerikanen namelijk Independence Day, een feestdag ter ere van de echte grondleggers van de Verenigde Staten.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *