7 must see crime en drama titels van dit moment!

Heb je het ook zo druk? Gelukkig is het nog eventjes vakantie en heb je misschien wat vrije tijd over. Hoe dan ook: voor een goede serie máák je gewoon tijd. Deze 7 series kijk je on demand via streamingdienst Videoland op de bank voor je tv, op je iPad terwijl je op het toilet zit…

Hannibal

Nog nooit zag het eten van mensen er zó goed uit als bij NBC’s Hannibal. Toch had de show genoeg redenen om een mislukking te worden. Immers: wanneer een boek wordt verfilmd en de verfilming vervolgens weer wordt omgetoverd tot een tv-programma, zijn mensen kritisch. Toch behoort deze serie absoluut in dit lijstje, met geweldig acteerwerk van Mads Mikkelsen: een Lecter die subtieler is dan Sir Anthony Hopkins, maar oh zoveel verraderlijker.

De serie vertelt het verhaal dat zich voor The Silence of the Lambs and Red Dragon afspeelt. Beginnend met de eerste relatie tussen ’s werelds meest geliefde kannibaal en zijn uiteindelijke ondergang: FBI special agent Will Graham.

Klik hier om Hannibal te kijken

Taboo

Tom Hardy doet het heel erg lekker de laatste tijd. Als de beste man dan ook nog eens aan het roer staat van een miniserie, dan weet je ook gewoon dat het een succes wordt. De miniserie Taboo is namelijk bedacht door Tom Hardy, zijn vader Edward ‘Chips’ Hardy en Steven Knight (bedenker van Peaky Blinders). Ridley Scott nam de productie op zich. Veelbelovende namen voor een veelbelovende titel!

Taboo speelt zich af in 1814 en volgt het leven van James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy). Hij heeft 10 jaar in Afrika geleefd en keert direct na de dood van zijn vader terug naar Londen met maar één reden: de oorzaak van de dood van zijn vader te achterhalen. In deze gitzwarte, donkere en spookachtige serie, staat bruutheid centraal. Heerlijk!

Klik hier om Taboo te kijken

The Tunnel

The Tunnel is een Brits-Franse politieserie uit 2013 en is gebaseerd op de Deens-Zweedse serie The Bridge. De serie volgt het verhaal van een seriemoordenaar die een slachtoffer achterlaat in het midden van de Kanaaltunnel.

Het doorgezaagde lichaam van een vrouwelijk Frans parlementslid doet veel stof opwaaien: het bovenlichaam ligt op Frans grondgebied, het onderlichaam op het Britse. Dit leidt ertoe dat de Franse rechercheur Elise Wassermann en haar Britse collega Karl Roebuck samen op de zaak gezet worden. Ze hebben klaarblijkelijk te maken met een seriemoordenaar met sociaal-politieke motieven, die middels een Britse tabloidjournalist en een videowebsite zijn ‘vijf waarheden’ wereldkundig maakt. De journalist doopt hem om tot de “waarheidsterrorist”, en al snel volgen er meer slachtoffers.

Klik hier om The Tunnel te kijken

Kingdom

Ik zag de goede reviews van deze MMA-serie dagelijks voorbijkomen en besloot uiteindelijk tóch maar eens te gaan kijken. Zonder spijt, kan ik wel zeggen. In Kingdom probeert een vader zijn twee zonen en zijn protégée Ryan Wheeler een andere getalenteerde vechter, te begeleiden naar de top. Hij wil ze op het rechte pad te houden, weg van de verleidingen die het vechtsportwereldje met zich meebrengt.. Iets wat nogal een zware kluif blijkt te zijn.

Kingdom is geen serie die de wereld van MMA probeert te romantiseren. Integendeel: het gaat hier om een keiharde wereld van keiharde vechters die tussen bloedneuzen door hun hoofd boven water proberen te houden. Het zijn stuk voor stuk personages waarmee we ons kunnen identificeren, wat de serie zeker ten goede komt. Maar laat je niet misleiden: de serie bevat voldoende keiharde actie en vechtpartijen, én een uitmuntende cast van o.a. Frank Grillo, Nick Jonas en Jonathan Tucker.

Klik hier om Kingdom te kijken

Gangland: Undercover

Gangland Undercover is een op feiten gebaseerde dramaserie die het verhaal vertelt van drugsdealer Charles Falco. Na zijn arrestatie krijgt hij de keuze: twintig jaar de gevangenis in, of infiltreren in Amerika’s meest beruchte motorbende. De serie is gebaseerd op de memoires uit 2013 van Charles Falco: Vagos, Mongols, and Outlaws: My Infiltration of America’s Deadliest Biker Gangs.

Hij is misschien wel de enige man die dapper genoeg is om undercover te gaan in drie outlaw biker gangs en zijn verhaal te vertellen. Charles Falco, auteur van ‘Vagos, Mongols and Outlaws’, gaat van veroordeelde tot infiltrant als hij in het geheim documenteert over de ‘illegale activiteiten van Vagos en hen uiteindelijk tot de rechter brengt. Momenteel wordt door History Channel gewerkt aan een tweede seizoen.

Klik hier om Ganglang: Undercover te kijken

The Last Panthers

Goed acteerwerk, puike muziek en een goed verhaal. We hebben het over The Last Panthers., Eeen titel waarvoor David Bowie kort voor zijn overlijden de opening credits schreef. Johan Renck maakte de videoclip voor het met meerdere Grammy’s bekroonde nummer en is ook de regisseur van de serie.

Bij een gigantische bankoverval in Frankrijk wordt een fortuin aan diamanten gestolen. Ook valt er een dodelijk slachtoffer. Dit zet een kettingreactie aan gebeurtenissen in gang. Verzekeringsagente Naomi (Samantha Morton) en haar baas Tom (John Hurt) gaan op zoek naar de verloren diamanten, terwijl agent Khalil (Tahar Rahim) probeert de moordenaar op te sporen. Overvaller Milan en zijn ‘Pink Panthers’ bende, probeert op zijn beurt de diamanten voor veel geld te slijten. Een heerlijk chaotische serie waar jij je absoluut mee zal vermaken. Checken dus!

Klik hier om The Last Panthers te kijken

Follow The Money

In Follow the Money volgen we – naast het geld – politierechercheur Mads. Hij komt via een moordzaak een groot bedrijf op het spoor, dat veel steekjes laat vallen. De serie over leugens, hebzucht, moord, liefde en geld, tegen de achtergrond van de kredietcrisis, levert veel herkenbare momenten op die je op het puntje van je stoel laten zitten.

De directeur van het bedrijf, Alexander, legt het in de serie aan met zijn juridisch adviseur Claudia. De CEO van het grote Energreen deinst nergens voor terug en sleurt de mooie Claudie mee zijn ondergang in. Thuis bij Mads, de inspecteur, gaat het ook niet zo lekker. Zijn vrouw gaat vreemd met de dokter en dat heeft veel invloed op zijn dagelijkse leven. Tegelijkertijd willen Nicky en zijn maatje Bimse een auto stelen. Ze komen niet alleen thuis met een mooie BMW thuis, maar ook met 2 miljoen euro. Een serie waarin héél veel gebeurt dus en die je eigenlijk gewoon eens aan moet slingeren om het fijne ervan te proeven!

Klik hier om Follow The Money te kijken

Alle bovengenoemde series zijn volledig te bekijken bij streamingdienst Videoland.Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *