Trim en verzorg je baard zoals het hoort, zonder een trip naar de barbier

Baarden zijn sinds een aantal jaar weer helemaal in, en alhoewel ook alweer jaren gezegd wordt dat ook die trend wel weer over zal waaien, lijkt niets minder waar. Vroeg of laat heeft iedere man gewoon een baard, gokken we. Ze zijn stoer, mannelijk en de damesvinden het geweldig. Een ontwikkeling die we bij Mannenblog.com natuurlijk toejuichen! Toch valt of staat de aantrekkingskracht van zo’n baard met de mate van verzorging. Immers: een goed verzorgde baard ziet er zóveel beter uit dan een woeste, ongewassen en niet bijgewerkte bos haar op je kin. In dit artikel een aantal tips om je baard te trimmen en verzorgen zoals het hoort. En je hoeft er niet eens de deur voor uit.

” Het hebben van een babyface is niet prettig, maar er bij lopen als een zwerver al helemaal niet”

Een verzorgde baard waar vrouwen van smelten…

Jaren geleden was het laten groeien van een baard nog makkelijk. Het enige wat je hoefde te doen, was te stoppen met scheren. Waar je baard begon of eindigde, maakte eigenlijk ook niet uit. Tegenwoordig is een goed verzorgde baard een must. Het hebben van een babyface is niet prettig, maar er bij lopen als een zwerver al helemaal niet. Kies daarom een rolmodel uit die voor jou de perfecte baard heeft. Dat kan een plaatje op internet zijn, of een acteur in de nieuwste actiefilm. Hoe dan ook is het een goed idee te weten wat je precies met je baard van plan bent. Volg daarna het volgende stappenplan:

Stap 1: Het eerste wat je doet is je baard wassen met een goede baardshampoo. Een korte behandeling met wat conditioner zorgt er vervolgens voor dat de baardharen zacht worden gemaakt, wat je weer zal helpen met de volgende stappen.

Stap 2: Zodra je baard is opgedroogd, neem je een borstel en borstel je de haren omhoog, tegen de richting van de groei in. Dit maakt het niet alleen makkelijker de baard te trimmen, maar geeft je ook een duidelijk beeld van ongelijkheden qua lengte.

Stap 3: Gebruik je baardtrimmer om je baard naar een geschikte lengte te trimmen. Als je voor een simpele look wilt gaan, kan je voor je hele baard gebruik maken van dezelfde lengte. Wil je iets meer vorm aanbrengen, gebruik de baardtrimmer dan rond je kin op een met een langere scheerlengte en trim de haren rond je wangen wat korter.

Stap 4: Heb je een flinke snor? Door het formaat van de trimmers is het soms moeilijk je snor te trimmen zonder dat je neus in de weg komt te zitten. Je kan in dat geval de snorharen naar beneden kammen, en al het haar dat over je lippen uitsteekt met een schaartje wegknippen.

Stap 5: Het trimmen van je neklijn. Barbiers zitten volgeboekt omdat dit nou juist het punt is wat bij veel mensen fout gaat. Stop je te dicht bij je kaakbeen, dan lijkt het alsof je een dubbele kin hebt… laat het te ver op je nek groeien en je ziet er simpelweg onverzorgd uit. Toch is het, met wat oefening, heel goed te doen om zelf de perfecte neklijn te scheren. Beeld je hiervoor een krommende lijn in die van oor tot oor gaat en in het midden ongeveer een vingerbreedte (dus horizontaal) boven je adamsappel uitkomt. Scheer alles onder deze lijn. Die nekbaard, die is verleden tijd.

Stap 6: Ziet je baard er zo geweldig uit? Dan is het tijd voor de verzorging! Een goede baardolie houdt de haren soepel en zacht. Gebruik een baardkam om de olie goed te verdelen, maar ook om de baard na het trimmen en insmeren weer in het juiste model te brengen. Dit zorgt er ook voor dat je te lange haartjes ontdekt, die je weer met een schaartje – of je baardtrimmer – te lijve kan gaan.

Stay fresh, mannen!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *