Deze Peaky Blinders-whiskey kan binnenkort van jou zijn

Vrijwel alle goede gangsterverhalen komen met een goede dosis geweld, seks, geld en drank. Wanneer we kijken naar Peaky Blinders, dan stelt de serie op geen enkel vlak teleur. De Shelby-familie houdt van uitersten en extremen, en nu lijkt het erop dat fans van de dramaserie binnenkort letterlijk kunnen gaan proeven van Birmingham uit de vroege 20ste eeuw. De lancering van de drankjes hebben een perfecte timing, want seizoen 4 van Peaky Blinders is zojuist toegevoegd op streamingdienst Videoland!

Sadler’s Ales, een door een familie gerunde brouwerij waarvan de pubs ooit de real-life Peaky Blinders bedienden, heeft een serie drankjes vrijgegeven. De drankjes zijn uiteraard geïnspireerd door de populaire BBC-show. Elke fles is gebaseerd op smaken die populair waren tijdens de bloeitijd van de jaren 20′ uit de vorige eeuw, een tijd waarin nieuwe ingrediënten, aroma’s en distillatiemethoden door de immigrantengemeenschappen in de regio werden gebracht. Het hoogtepunt van de drie nieuwe drankjes is een knipoog naar het favoriete drankje van het de Netflix-Peaky Blinders (en vermoedelijk ook de echte): een blended Irish whisky, drievoudig gedistilleerd en afgewerkt in een sherryvat voor een zoete, soepele en intense smaak.

De andere twee flessen zijn een gekruide droge gin, gemaakt van een selectie van negen exotische planten en een zwarte gekruide rum met smaken van sinaasappel, nootmuskaat, vanille en rozijn. De drankjes van Sadler’s Peaky Blinders zijn online verkrijgbaar, vanaf ongeveer 28 euro, of je kunt een pakket kopen met alle drie de flessen voor ongeveer 90 euro. Fans die niet van sterke drank houden, kunnen in plaats daarvan kiezen voor een ambachtelijke Peaky Blinder Black IPA.

Je leest het al: Deze whiskey is misschien wel de perfecte manier om tijd te doden voordat seizoen vijf debuteert in 2019. Wel onder het genot van de serie zelf natuurlijk, want vanaf vandaag is seizoen 4 van de geweldige serie te zien op streamingdienst Videoland. Check hieronder snel de trailer!Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *