Goud verkopen, hoe werkt dat?

Heb je gouden munten of gouden sieraden in jouw bezit? Dan doe je hier mogelijk niets mee. Als jouw goud stof ligt te vangen, kun je overwegen om het te verkopen. Goud is namelijk (veel) geld waard. Helaas weten veel mensen niet hoe de verkoop van goud in zijn werk gaat. Wanneer dit ook voor jou geldt, besluit je mogelijk maar om geen afstand te doen van het edelmetaal. Zonde, want goud verkopen is betrekkelijk eenvoudig. Wij bieden jou hier graag de helpende hand bij. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe goud verkopen in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

Hoeveel is jouw goud waard?

Voordat je goud verkoopt, moet je eerst de waarde ervan bepalen. Als je op het internet zoekt, vind je verschillende manieren om zelf de waarde van goud in te schatten. Helaas gaan veel mensen hierbij de fout in. Zo worden essentiële zaken vaak over het hoofd gezien. Gevolg hiervan is je jouw goud mogelijk tegen een lagere prijs aanbiedt dan de daadwerkelijke waarde. Om dit te voorkomen raden wij je aan om jouw goud te laten taxeren.

Zoek je nog een taxateur? Breng dan eens een bezoek aan een vestiging van Goudwisselkantoor. Hier wordt jouw goud door een professionele taxateur op waarde geschat. Je bent altijd zelf aanwezig bij een taxatie, waardoor je zicht houdt op jouw goud. De taxateur kijkt naar de goudwaarde, maar zoekt ook uit of er eventueel sprake is van verzamelwaarde. Als dit het geval is, valt de prijs van jouw goud aanzienlijk hoger uit. Nadat de taxateur jouw goud uitvoerig geïnspecteerd heeft, vertelt hij je direct hoeveel dit waard is.

Verkoop jouw goud aan Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor voert niet alleen taxaties uit, maar is ook gespecialiseerd in goud inkoop. Heb je jouw goud hier laten taxeren? Dan kun je ervoor kiezen om het aan Goudwisselkantoor te verkopen. Na afloop van de taxatie brengt de professional namelijk een bod uit op jouw goud. Je hoeft niet direct te beslissen of je op het aanbod ingaat, maar je mag er ook nog even goed over nadenken.

Besluit je jouw goud te verkopen aan Goudwisselkantoor? Dan weet je zeker dat je een reële prijs krijgt voor het edelmetaal. Een professional kijkt immers niet alleen naar de goudprijs, maar ook naar eventuele verzamelwaarde. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor oplichting. Bijkomend voordeel is dat je jouw geld direct ontvangt als je ingaat op het aanbod. Goudwisselkantoor keert het geboden bedrag namelijk contant aan jou uit. Wil je het geld liever op jouw rekening ontvangen? Dat behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Pas op voor oplichters

Er zijn vandaag de dag talloze partijen waarbij goud inleveren tot de mogelijkheden behoort. Toch is niet iedere partij even betrouwbaar. Omdat goud een waardevol goed is, proberen oplichters dit in handen te krijgen. Verkoop jouw goud daarom nooit aan de eerste de beste verkoper, maar zoek eerst uit in hoeverre deze partij betrouwbaar is. Hierdoor is de kans groot dat je oplichters eruit filtert.

Sommige goudinkopers vragen je om jouw goud op te sturen, maar dit raden wij af. Waarom? Omdat goud opsturen de nodige risico’s met zich meebrengt. Zo kan het goud bijvoorbeeld zoekraken in het verzendproces. Daarnaast kun je nooit meer iets horen van de verkopende partij als je jouw goud opgestuurd hebt. Je bent dan niet alleen jouw goud kwijt, maar kunt ook fluiten naar jouw geld. Stuur jouw goud daarom niet op, maar neem het liever mee naar een goudexpert met een fysieke vestiging.

Lees ook deze artikelen