Dit is waarom je whisky moet drinken als je gewicht wil verliezen

We zijn alweer een paar maanden verder in 2018, wat betekent dat er minstens 90% kans is dat jouw goede voornemens al mislukt zijn. Maar als je, door een of ander wonder, nog steeds gefocust bent op gezond worden dit jaar, hebben we goed nieuws: whisky kan het antwoord zijn.

Professioneel wielrenner John Watson maakt zich sterk voor het omarmen van whisky als je wilt afvallen. Watson vertelde Bicycling.com dat het vervangen van bier voor bourbon een sleutelrol speelde in het transformeren van zijn lichaamssamenstelling omdat het minder koolhydraten en calorieën bevat, vrij is van additieven en van nature op smaak is. Deze heerlijke drank bevat daarnaast geen vet en heel weinig natrium. Het bevat wel calorieën en koolhydraten, maar in de vorm van alcohol, en de kleine hoeveelheid die het bevat, zijn eenvoudige suikers die snel worden afgebroken om als energie voor het lichaam te worden gebruikt.

Uiteraard vereist het swappen van deze twee drankjes nog steeds discipline. Nip en geniet, in plaats van glas na glas achterover te slaan. Drink het met ijsblokjes (eigenlijk nót done) om extra calorieën te vermijden. En pas op voor de munchies – alcohol wist remmingen en verhoogt de eetlust, dus houd rekening met te veel eten of je doet al je harde, whisky drinkende werk teniet.

Een aantal studies tevens hebben aangetoond dat whisky een belangrijke speler is in het beschermen van de gezondheid van het hart. Naarmate ons lichaam ouder wordt, werken onze systemen trager, wat resulteert in minder efficiënt functioneren van verschillende organen, waaronder ons cardiovasculaire systeem. Recent onderzoek heeft echter onthuld dat degenen die regelmatig een gemiddelde hoeveelheid whisky drinken, een bijna 50% lagere kans hebben op een beroerte of een hartaanval, wat uitzonderlijk nieuws is voor mensen met een risico op cardiovasculaire problemen. Proost, mannen!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *