Dé redenen waarom sex op de werkvloer heel normaal is

Het bekendste geval van seks op de werkvloer was misschien wel Bill Clinton die seksuele contacten onderhield met zijn stagiaire Monica Lewinsky. Toch staat seks op de werkvloer bij gemiddeld 50 procent van alle Nederlanders in hun lijstje van seksuele fantasieën en wordt er niet alleen in de presidentiele suites wat afgewipt. Het hebben van seks op het werk zou zelfs goed zijn voor de gezondheid.

Heb je zelf weleens een seksuele relatie gehad met een collega? Je bent echt niet de enige. Het kantoor is misschien wel het grootste broeinest van liefdesrelaties en seksuele uitspattingen. Uit onderzoek van NationaleVacaturebank blijkt zelfs dat ongeveer vijftig procent van alle Nederlanders wel eens een relatie met een collega heeft gehad. Meer dan 7 procent zegt het zelfs met meerdere collega’s te hebben gedaan. In de Verenigde Staten is het zelfs nog een stukje heftiger: daar heeft ongeveer 70 procent van de werknemers wel eens een seksuele relatie op het kantoor gehad.

Seksuele vonk

Ria Harmelink schreef een boek getiteld ‘Seks op het werk: Alles over liefde en relaties tussen 9 en 5’. “Werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen. Op zondagavond nog even de mail bekijken, skypen, twitteren, facebooken, appen: we doen het allemaal en niemand kijkt ervan op als je buiten de gebruikelijke kantooruren om op die manier in contact bent met je collega”, verklaart zij tegenover Intermediair.nl. “Het begint allemaal met een gesprekje over het werk, maar loopt al snel over in privégesprekjes. Voor je het weet, wissel je grapjes en dubbelzinnigheden uit en maak je seksuele toespelingen. Heidagen, vrijmibo’s en ‘bilaatjes’ bieden daarnaast ongekende mogelijkheden om van goede collega’s héél goede collega’s te worden. Met alle moderne communicatiemiddelen van deze tijd is het een eitje om een relatie op het werk te beginnen.”

Het is ergens ook niet zo gek dat veel seksuele relaties zijn oorsprong kennen op de werkvloer. In veel gevallen zie je je collega’s namelijk bijna meer dan je eigen partner, en in die veertig uur per week kan binnen no-time de vonk overslaan. Ruim veertig procent van alle single mannen zegt wel eens seks op het werk te willen hebben. Onder single vrouwen ligt deze fantasie iets lager: slechts 8 procent zou de muis en het toetsenbord eens opzij willen schuiven voor een lekkere wip op het bureau van een collega, of misschien wel van de baas. Dit blijkt uit onderzoek van MVsingles onder bijna 1000 vrijgezellen.

Productiviteit

Het hebben van seks zorgt tevens voor een groot aantal voordelen, ook op zakelijk niveau. Zo gaan vrouwen zich beter gewaardeerd voelen en worden mannen productiever na een heet seksavontuurtje. “Het wegwerken van opgehoopte agressie door ejaculeren en / of een orgasme, zorgt er voor dat mannen meer informatie kunnen opnemen”, aldus seksuoloog Peter Saddington. Niet voor niets raadt Matthew McConaughey in de film Wolf of Wall Street aan minstens drie keer per werkdag te masturberen. Vrouwen zien de seks in veel gevallen als een beloning na een zware dag werken. Daarnaast meldt Harmelink dat liefde op het werk andere voordelen heeft voor de gezondheid: “Verliefde mensen zijn vrolijk, voelen zich goed, hebben bergen energie, zijn minder ziek en zijn door dit alles productiever.”

Op het bureau

En áls je het dan doet op kantoor, dan moet je daar wel een geschikte plek voor vinden. Datingsite EliteSingles deed onderzoek naar de meest aantrekkelijke plekken op de werkvloer om de liefde te bedrijven. Zo blijkt dat mannen het liefst een wip maken in de opbergruimte, gevolgd door het eigen bureau, de vergaderzaal, het toilet en de lift op nummer 5. Vrouwen seksen het liefst in de vergaderzaal, vervolgens op het eigen bureau, opbergruimte, de lift en vervolgens het toilet. De minst aantrekkelijke plekken voor zowel mannen als vrouwen zijn de keuken, het kopieerhok en de rookruimte. En mocht je het dan ooit aan iemand willen vertellen, doe dat dan alleen als het een serieuze zaak is. “Gaat het om een onenightstand, val daar dan niemand mee lastig. Niemand schiet er wat mee op te weten dat het kopieerhok voor iets anders is gebruikt dan, pak hem beet, het kopiëren van de notulen. Het is gebeurd en het is voorbij”, aldus Harmelink.

Lees ook deze artikelen