Verslag By the Creek 2017: Techno, Ying Yang en schuddende billen!

Vorig jaar waren we er op 9 juli bij toen het recreatieterrein Middelwaard in Vianen werd omgetoverd tot By the Creek Festival, waarbij stage hosts ZeeZout, Vunzige Deuntjes, KLEAR en BASIS samen kwamen en ons een onvergetelijke dag voorschotelden. Toen we enkele maanden geleden zagen dat de kaartverkoop van deeltje twee van start ging, waren we er dan ook als de kippen bij om een aantal kaartjes te bemachtigen. Op 8 juli was het wachten dan eindelijk voorbij: Hello By the Creek!

Het gras langs de oever van de Middelwaardse plas werd al snel betreden door duizenden levensgenieters die het betere leven kwamen proeven – dit keer helaas niet onder een strakblauwe lucht en een fel zonnetje, maar een flinke wolkenbrei. Maar liefst 57 artiesten verdeeld over 7 stages beloofden er een prachtige dag van te maken. Anders dan vorig jaar waren er dit jaar dus niet 4, maar 7 stages. Elk met haar eigen eigenzinnige sound vol aanbieders van de lekkerste sounds. Als technoliefhebber kon je mij op 8 juli voornamelijk vinden onder het viaduct, waar de Utrechtste club BASIS heerlijk harde, rauwe techno presenteerde met onder andere acts van Ringo, Speedy J, Ansome en – met als absolute hoogtepunt – AnD, die onder het genot van een verbluffende lichtshow geweldig stond te knallen. De telefoontjes die tijdens zijn set de lucht in geschoven werden, waren daar het bewijs van. Een betere afsluiting van een feest had ik me niet kunnen wensen.

“Anders dan vorig jaar waren er dit jaar dus niet 4, maar 7 stages. Elk met haar eigen eigenzinnige sound vol aanbieders van de lekkerste sounds”

Met als lijfspreuk ‘daar waar het leven beter is’, móest het bijna wel dat de sfeer geweldig zou zijn, en dat was het ook. Knalharde sounds aan de ene kant, rustigere soul aan de andere. Waar het alleen net even té Ying Yang voor me was, was het op Kuta Beach, waar de diepe bass plaatsmaakte voor massages en yogasessies. Niet voor mij, I’m here to dance! Gelukkig was er wat dat betreft dus genoeg te kiezen en te genieten. Als tegenhanger van deze oase van rust waren de actievere bezoekers te vinden bij een van de vele entertainment games, zoals Mega Twister, Pingpong en Beach volleybal.

Natuurlijk heb ik mijn vrienden niet alleen meegesleurd naar mijn favoriete technostage. Want wanneer Vunzige Deuntjes artiesten uit de kast trekt als Broederliefde en Freddy Moreira, dan moet je daar wel even naartoe. Al is het alleen al om te genieten van het uitzicht op honderden schuddende dames. Ook bij ZeeZout, een host die ooit begon als een klein feestje op het strand voor vrienden, was het om van te smullen. O.a. Bicep b2b Optimo en Steffi vertoonden hier hun kunsten. Stilstaan was geen optie! En zo kan ik eigenlijk wel even doorgaan met het opnoemen van toffe acts, maar om heel eerlijk te zijn stond ik driekwart van de dag zó te genieten, dat het meeste en beste waarschijnlijk allemaal aan me voorbij is gegaan.

Kortom: By the Creek 2017 was een dag die véél te snel voorbij is gegaan en is voor mij een goede kanshebber voor hét festival van dit jaar. Till next year, By the Creek!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *