Politie in Dubai onthult hoverbike die 8 meter boven de grond vliegt!

Wat lijkt op iets uit een Robocop-film, zal binnenkort realiteit worden. De tech-savvy politie van Dubai heeft namelijk een hoverbike onthuld die in staat is zo’n 8 meter boven de grond te vliegen. Het high-tech voertuig werd tentoongesteld op de Gitex Technology Week van Dubai. De politie hoopt het voertuig te gaan gebruiken als aanvulling op hun toch al indrukwekkende Ferrari en Lamborghini supercars.

“Het zal worden ingezet op toeristische bestemmingen in Dubai. Het heeft camera’s en wordt gekoppeld aan de commandokamer”

“Dit is een speciale versie van de hoverbike voor de Dubai politie. Het uniform van de piloot wordt ook door de politie verstrekt”, zeggen ze hierover. De elektrische fiets kan snelheden tot 40 km/u bereiken en kan momenteel ongeveer 25 minuten vliegen met een gewicht van 300kg.

Eerder onthulde de politie van Dubai al hun eerste berstuurderloze auto. De auto zal op afstand de straten van Dubai kunnen berijden in zijn zoektocht naar criminelen. “Het herkent mensen in elk gebied en herkent verdachte voorwerpen en kan verdachten opsporen,” legde een politieagent uit. “Het beschikt over een drone en de gebruiker heeft toegang tot de auto via zijn vingerafdruk. Het zal worden ingezet op toeristische bestemmingen in Dubai. Het heeft camera’s en wordt gekoppeld aan de commandokamer.”

De politie van Dubai wil dat de politie in 2030 voor 20 procent bestaat uit robots. Daar kan Nederland nog wat van leren!

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *