‘Rook wiet voor meer en betere seks’, zeggen wetenschappers

Het verbeteren van je seksleven zou zo gemakkelijk kunnen zijn als het opsteken van een jointje. Letterlijk, dan. Een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) onder ruim 50.000 respondenten heeft namelijk ontdekt dat personen die wiet roken, betere seks schijnen te hebben dan mensen die geen wiet roken. Sterker nog, ze zouden 20% meer seks hebben dan hun wietloze medelanders. Dat zegt hoofdonderzoeker en uroloog Michael Eisenberg.

In het onderzoek wordt niet bepaald gezegd dat je maar wiet moet roken om meer en betere seks te hebben, maar in feite komt het daar wel op neer. “Een vraag die mijn patiënten altijd stellen is of het regelmatig roken van marihuana negatief kan zijn voor hun seksuele prestaties”, zegt Eisenberg. “We willen niet dat mensen wiet gaan roken om hun seksuele kunnen te verbeteren, maar slechter wordt het er zeker niet van”, vervolgt hij.

Een andere studie uit 2012 concludeerde dat vrouwen die high zijn, eerder opgewonden raken van erotische beelden en pornografie. En alhoewel er veel aanwijzingen zijn dat de seks ook daadwerkelijk beter wordt van marihuana, kan dit ook teniet worden gedaan door tevéél te roken. “Het gelukshormoon anandemide wordt in het lichaam vervangen voor THC wanneer je wiet hebt gebruikt. Hierdoor krijg je meer zin om te knuffelen en voel je je sterker met je partner verbonden”, zegt online platform CNNBS.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *