Verslag Dominator 2017: het walhalla voor hardcore-liefhebbers barstte los!

Op 15 juli was het E3-strand in Eersel het podium voor het grootste hardcore-festival van Europa. Op maar liefst 8 verschillende stages wist de geweldige line-up aan dj’s er een waar walhalla voor beuk-liefhebbers van te maken. Ook Mannenblog.com was aanwezig in Eersel. Sterker nog, het was ons eerste hardcorefeest. Wát een dag!

Na een rit van ruim een uur vanuit hartje Rotterdam werd het op de parkeerplaats al snel duidelijk: dit is niet zomaar een feestje. Werkelijk vanuit alle hoeken van de wereld kwamen festivalliefhebbers richting Eersel, dat was alleen al aan de uit enorm veel verschillende landen afkomstige kentekenplaten te zien, maar bij binnenkomst werd dat ook nog eens versterkt door de vlaggen van tal van landen. Niet alleen mensen uit de Benelux, maar ook Australiërs, Noren, Zweden, Spanjaarden en zelfs Japanners hebben we gespot. Maar wat is nou dat magische van Dominator dat mensen er als kleine kindjes zó naar laat verlangen? “Simpel”, zegt hardcore-liefhebber Dennis (38). “Iets als Dominator, dat zie je namelijk nergens anders. Kijk om je heen. Tienduizenden liefhebbers uit alle verschillende generaties die onder een geweldige sfeer staan te genieten.”

“Vannacht nog even afteren, dat zal ook wel weer een latertje worden. Maar ik ben nog lang niet uitgefeest, je krijgt hier zo’n energie van”

En genieten, dat deden we absoluut. Als voornamelijk bezoeker van redelijk mainstream evenementen als Mysteryland en Tomorrowland, was het verfrissend eens een ander publiek te zien. Van 18-jarige tienermeiden tot hakkende 60-plussers en van gespierde gabbers tot kleurrijke ravers met een speen in hun mond. Het al maandenlang uitverkochte festival was het toneel voor de crème de la crème van de hardcore scene, met onder andere namen als Angerfist, Korsakoff, Partyraiser, Mad Dog en Paul Elstak. Het meeste stond ik zelf echter te knallen op Evil Activities, die me op de mainstage een vlaag van harde beats en nostalgie wist te bezorgen.

Toch komt niet iedereen voor de vele grote namen, zoals de 29-jarige Jeanine. “Ik sta nu al 5 uur te springen en te feesten, maar ik heb werkelijk geen idee wie er nu staat te draaien. De sfeer is voor mij meer dan genoeg. Af en toe lekker in de zweefmolen. Mijn vriendin staat nu zelfs in de rij om te gaan bungeejumpen. Mij niet gezien! Het mooie van een feest als dit is dat er werkelijk waar overal wat te doen is. En dan die mensen… ze zien eruit alsof ze je willen vermoorden, maar ze zijn allemaal zó lief.”

Onder het genot van een fijn zonnetje – zelfs de miezer aan het einde van de avond was lekker verfrissend – hebben we onze benen onder ons lijf vandaan gedanst. Maar zelfs na 9 uur lang feesten waren we er om 11 uur, toen we onder een prachtige vuurwerkshow naar het einde van de avond begeleid werden, nog niet klaar mee. “Jammer dat ik maandag weer moet werken”, zegt de 19-jarige Robin. “Vannacht nog even afteren, dat zal ook wel weer een latertje worden. Maar ik ben nog lang niet uitgefeest, je krijgt hier zo’n energie van”, vervolgt ze.

Bedankt Dominator, en tot volgend jaar!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *