Onderzoek wijst uit: dit is het geheim voor meer seks!

Dacht je dat je gekke fratsen uit moet halen om ervoor te zorgen dat je lover meer zin krijgt in bed? Think again! Alhoewel het logisch is dat veel stellen na verloop van jaren minder zin krijgen in een dagelijks potje genotsspel, is namelijk ook een ander aspect van groot belang bij het kweken van zin in seks, en het is nog simpel ook! Het enige wat je hoeft te doen, is je partner wat eerder naar bed sturen. Ja, dat lees je goed. Gewoon een paar uurtjes extra slapen. Slaaptekort kan namelijk funest zijn voor je seksleven.

Veel sexyer

Uit onderzoek van de Universiteit van Michigan Medical School gehouden onder 171 vrouwen blijkt dat een slaaptekort funest is voor je seksleven: vrouwen die minder dan 7 uur en 22 minuten per nacht sliepen, hadden de volgende dag minder zin in seks dan de vrouwen die langer sliepen. Een uurtje meer slapen zou al leiden tot veertien procent meer kans op seks in de daarop volgende dagen. Daarnaast voelden de vrouwen zich volgens het onderzoek een stuk sexyer wanneer ze meer sliepen, wat ook weer ten goede kwam voor hun libido.

“De tesosteron die je verliest bij het hebben van te weinig slaap, staat gelijk aan het verlies dat je zou hebben bij een veroudering van 10 tot 15 jaar.”

Testosteronverlies

Hoe een slaapgebrek zo’n grote invloed op ons libido kan hebben, is nog niet precies bekend, maar onderzoekers vermoeden dat dit te maken heeft met hormonale veranderingen die je ondergaat in je slaap. Mannen met een slaaptekort zouden namelijk 15 procent minder testosteron aanmaken en te weinig slaap bij vrouwen leidt tot minder opgewondenheid en vochtaanmaak. Testosteron speelt vooral bij mannen een belangrijke rol in het libido. Ter vergelijking: de tesosteron die je verliest bij het hebben van te weinig slaap, staat gelijk aan het verlies dat je zou hebben bij een veroudering van 10 tot 15 jaar.

Een ander onderzoek, dat werd gepubliceerd in Sleep, zegt dat je je slaap gewoon goed kunt plannen. Heb je een lang weekend voor de boeg met weinig slaap, dan kan je in de dagen daarvoor net een half uurtje extra slaap pakken. De vermoeidheid tijdens het weekend wordt op die manier binnen de perken gehouden.

Erectiestoornissen

Niet alleen de hoeveelheid seks kan een dreun krijgen van te weinig slaap, ook de kwaliteit van de seks zelf kan omlaag gaan bij te weinig nachtelijke uren. Meerdere studies hebben namelijk verbanden gevonden tussen slaaptekort en erectiestoornissen. In 2009 vroegen onderzoekers 401 mensen die een slaapstoornis en of slaapapneu (korte pauzes in de ademhaling) hebben, mee te werken aan een test. Van degenen die werden gediagnosticeerd met deze aandoeningen bleek 70 % ook last te hebben van erectiele disfunctie, toonaangevende onderzoekers geloven dat dit verband houdt met elkaar.

Was je dus van plan een wild weekend tegemoet te gaan vol drankjes en festivals? Als je goed wilt doen voor je seksleven, kan je beter een keertje op tijd naar bed. Je jongeheer zal je bedanken!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *