Herfst 2018 fashion tips voor mannen

Na de meedogenloze hitte van de zomer is het voor sommigen moeilijk om niet enthousiast te zijn dat er koelere dagen op het programma staan. Vooral omdat het betekent dat je eindelijk meer dan een T-shirt kunt dragen. Bij Mannenblog laten we je graag genieten van het glorieuze en stijlvolle seizoen dat bestaat uit verschillende lagen kleding en jammer genoeg ook voldoende regen. Hier een aantal herfst fashion tips die ervoor zorgen dat je stijlvol de herfst door komt.

Draag verschillende lagen

Koel weer betekent het dragen van truien, jassen en in extreme gevallen zelfs nog een shirt eronder. De temperaturen lijken niet meer te gaan stijgen, dus ga voor een gelaagde look met dikkere toplagen boven lichte, ademende onderlagen. Dit is zowel praktisch als stijlvol. Meerdere zichtbare lagen springen in het oog en geven je daarnaast een goede manier om je eigen gewenste temperatuur te regelen – je kunt immers een vest gewoon uittrekken. Vul je kledingkast met een goede mix van T-shirts met korte en lange mouwen, lichte overhemden, zwaardere fleeces, truien van verschillende diktes en natuurlijk het aloude sportjack.

Effen kleuren

Samen met die gelaagde look is deze tijd van het jaar perfect voor zachte, effen kleuren. Het is geen absolute regel, maar een goede herfst-look maakt veelal gebruik van aardetinten en donkere tinten van kleuren zoals groen, oranje en andere eenvoudige effen kleurschema’s. Herfst doet ons denken aan het buitenleven, maar tegelijkertijd is het praktisch. Houd de kleuren dus gevarieerd, maar houd ze grotendeels effen. Als je eenmaal drie of vier lagen tegelijk draagt, zorgt de overlapping op zichzelf al voor voldoende patroon.

Geweven stoffen

Corduroy, tweed, wollen breisels en zelfs fluweel of suède geven je een geweldig herfstgevoel, en in sommige gevallen geven ze je zelfs de perfecte Shelby-look. Ze werken goed in donkere vaste stoffen of in lichtere grijstinten en andere gedempte kleuren. Effen kleuren in geweven stoffen zijn een goede manier om je look interessant te houden. Daarnaast zijn veel van deze stoffen vrij dik, dus je kunt er ook van verwachten dat de stijl je lekker warm houdt.

Ga voor stevige boots

Ruil je sneakers deze herfst in voor stevige laarzen. Lichte laarzen zoals chukka’s of brogue-laarzen zijn een uitstekende combinatie van stijl en functionaliteit, vooral op dagen dat het regent. Je zult iets hogere sokken nodig hebben bij hogere laarzen, dus zorg ervoor dat je een aantal paar goede sokken in huis hebt. Wol / synthetische sokken in effen, donkere tinten werken goed – probeer ze te matchen met je broek wanneer dit lukt.

Bezit ten minste één oversized vest

Het maakt niet uit hoe oud je bent en het maakt niet uit wat je erover hebt gelezen. Een iets te groot, dik vest waar je jezelf in kunt verstoppen is een absolute must-have. Dat is je go-to-kledingstuk voor nachten bij het kampvuur of andere late-night avonturen. Zorg ervoor dat de pasvorm goed zit bij de schouders: de bovenkant van de naad waar de mouw de schouder raakt, mag niet naar beneden hangen. Maak je overigens geen zorgen als het vest een beetje los zit rondom je buik: je zult hem waarschijnlijk toch over andere kleding dragen.

Vergeet de accessoires niet

Een mannelijke herfstoutfit is niet compleet zonder de nodige accessoires. Een mooie leren tas van bijvoorbeeld Chesterfield Bags gaat geweldig samen met een ruige herfstlook, je leren laarzen en donkerbruine riem. Een mooie schoudertas in cognac-kleur is waarschijnlijk waar je het beste mee opvalt, maar deze combineert tegelijkertijd perfect met de effen kleuren in je verschillende kledinglagen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *