Red je relatie: laat iemand anders je huis schoonmaken

Er zijn veel manieren om je relatiete verbeteren. Karweitjes doen is daar niet één van. Afgezien van sommige onderzoeken die stellen dat klusjes in huis omgetoverd kunnen worden in geweldige seks, horen we nog geen betere manier om met huishoudelijk werk om te gaan dan de recente suggestie van de New York Times: outsourcing.

Denk er eens over na: nadat we na onze negen-tegen-vijf thuis zijn; is er nog veel werk aan de winkel. Koken, schoonmaken, tuinieren… en niet te vergeten: kinderen om voor te zorgen, honden om mee te wandelen en sociale evenementen om te plannen. En terwijl sommige van deze dingen leuk zijn om te doen, zijn sommige simpelweg k*t.

Huishoudelijk werk

Dit meenemend, evenals talrijke enquêtes, waaruit bleek dat tot 25% van de mensen die gescheiden waren, zei dat “Meningsverschillen over huishoudelijk werk” de belangrijkste reden voor scheidingen waren. The Times beweert dat huishoudelijk werk bijdraagt “aan wrijving in relaties”, en het neemt “tijd weg van meer aangename activiteiten die het geluk vergroten”.

Harvard Business School heeft recent 3 000 mensen in relaties getest of ‘tijdbesparende aankopen’ dit kunnen verhelpen. Uit de studie bleek dat de paren die meer geld aan tijdbesparende diensten besteedden meer tevreden waren met hun relaties, een van de redenen die genoemd worden: het stelde hen in staat om meer quality-time samen door te brengen.

Hoewel dit een first-world oplossing is voor een luxueus probleem, maken apps zoals TaskRabbit en Fiverr dit soort dingen steeds toegankelijker en biedt het een vangnet tegen de negatieve gevolgen van omstandigheden waar je geen controle over hebt, zoals onverwachte inspanningen op het werk. Dus, schaf die robotstofzuiger gewoon aan en je hebt nooit meer ruzie over wie vandaag nou weer aan de beurt is.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *