Met je maten op vakantie? Deze wagens zijn groot genoeg voor jullie én alle kratten bier!

Na jaren daling zitten vakanties op de camping toch weer in de lift. Dat is niet gek, want campings worden steeds luxer en ook de vervoersmiddelen daar naartoe worden steeds beter. Ook dit jaar gaan er weer ruim vier miljoen Nederlanders op camping (of glamping)-reis. Maar waar je vroeger nog krap naast elkaar in de auto zat, heb je tegenwoordig een ruime keuze aan MPV ’s, ofwel auto’s waar je met minstens zeven personen in past. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste MPV’s voor de perfecte camping-trip. Met je gezin of gewoon met zes knotsgekke maten… wat je maar wilt. Tweedehands zijn deze ruime zevenzitters via bijvoorbeeld GasPedaal.nl al voor minder dan 2.000 euro op de kop te tikken. Met de auto op vakantie was nog nooit zo leuk én comfortabel!

Opel Zafira


Een Opel Zafira is niet de meest opwindende keuze, maar wel een betrouwbare en praktische. De twee achterste stoelen klappen weg uit het zicht en geven hem heel wat veelzijdigheid. Bovendien ziet de Zafira er prima genoeg uit om in rond te rijden en hij is best comfortabel. Toch is de grootste troef van de Zafira de verhouding tussen degelijkheid én prijsklasse. En met zoveel Zafira’s op de weg is het niet moeilijk een goed exemplaar voor de juiste prijs te vinden. Je hebt een nette Zafira tweedehands al voor zo’n 3.000 euro.

Volkswagen Caddy Combi


Ook al is de Volkswagen Caddy Combi niet zo luxueus of verfijnd als zijn MPV-rivalen, het blijft een geweldige allrounder met een prima verbruik. De Caddy Combi is verkrijgbaar met vijf of zeven stoelen en biedt voldoende ruimte voor een grote groep volwassenen en hun bagage. Het interieur is niet bepaald spannend te noemen, maar heeft alles wat een gezin of groep vrienden nodig heeft. Je hebt al een Caddy Combi met 100.000 kilometer op de teller voor ongeveer 3.000 euro. Zelfs de nieuwere modellen schelen – op wat high-tech snufjes na – niet veel van de oudere varianten.

Citroen C4 Grand Picasso


Waarschijnlijk zal je nooit echt enthousiast worden van een ritje in een Citroën Grand C4 Picasso, maar zijn zachte ophanging betekent wel dat hij erg comfortabel is. Met innovatieve designelementen en een veelzijdig interieur is de C4 daarnaast een geweldige manier om met je gezin of met vrienden op reis te gaan. De achterste stoelen klappen neer in de vloer en de middelste rij vouwt bijna plat, waardoor je enorm veel laadruimte hebt. Uitstekende zichtbaarheid maken de Citroën een prima keuze, maar de Espace of V-Klasse geeft je wel wat meer rijplezier. Je vindt een C4 Grand Picasso al voor 1.500 euro.

Volkswagen Touran


De Touran verdient weliswaar geen schoonheidsprijs. Maar als je toch een auto zoekt die gemakkelijk zeven personen vervoert, dan kun je niet op de Touran heen. De tweede rij zitplaatsen kan je easy inklappen, naar voren kantelen of zelfs volledig verwijderen. De Duitser biedt veel ruimte voor zowel zeven volwassenen als hun kratten bier bagage. De Touran is prettig en gemakkelijk te besturen. Hoewel het sturen en accelereren soms wat stevig en stug aanvoelt, is hij comfortabel genoeg om zonder problemen je vakantiebestemming te bereiken.

Toyota Verso


Zoek je een Verso onder de 5.000 euro, dan bestaat de keuze voornamelijk uit oudere modellen van zo’n 15 jaar oud. Toch zijn dit alsnog prima en easy MPV’s met zeven stoelen waarvan de achterste vijf volledig plat gevouwen en/of versteld kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk zowel je kinderen als een complete IKEA-kast vervoeren. Meer dan genoeg ruimte voor je bagage, of die zoveelste verhuizing van een vriend. Tweedehands vind je al een Verso voor 1.000 euro.Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *