Onderzoek: drink bier of wijn en blijf gezond!

Trek maar lekker een pilsje uit de koelkast, mannen! Een nieuw onderzoek in de Journal of Diabetologia heeft namelijk uitgewezen dat gematigde alcoholconsumptie misschien wel het antwoord tegen diabetes zou kunnen zijn.

“Mannen die drie of vier keer per week alcohol drinken hebben 27% minder kans op diabetes”

Onderzoekers onderzochten de drinkgewoontes van meer dan 70.000 personen en volgden hen voor zo’n vijf jaar. Ze ontdekten dat mannen die drie of vier keer per week alcohol drinken, 27 procent minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen dan mannen die helemaal geen alcohol drinken.

43 procent minder risico

Wanneer we kijken naar het aantal drankjes dat je deze week dus gewoon weg mag tikken, heb je het zeker niet slecht. Het laagste risico op diabetes werd gelinkt aan mannen die 14 alcoholische drankjes per week dronken – hun risico op diabetes was 43 procent lager dan mannen die helemaal niets dronken. Ook het type alcohol speelt een rol, maar zowel bier als bijvoorbeeld wijn verlaagt het risico op diabetes.

Wel moet gezegd worden dat dit geen reden is om helemaal kacheltje lam te worden in de kroeg dit weekend. Je helemaal van de kaart drinken heeft namelijk géén goed effect op je lichaam. Toch zijn zo’n twee biertjes per dag dus helemaal niet slecht voor je!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *