Pak de popcorn er maar bij, want The Tunnel: Vengeance is je nieuwe bingewatch materiaal!

Ruim een jaar geleden werd The Tunnel: Vengeance aangekondigd, het derde en laatste deel van de misdaadthriller met Clémence Poésy en Stephen Dillane. The Tunnel: Vengeance brengt het Brits-Franse duo Karl Roebuck en Elise Wassermann weer samen voor een laatste optreden, waarin de toenemende dreiging van terrorisme in Europa een grote rol speelt. Het wachten is nu eindelijk voorbij, want vanaf 16 februari is The Tunnel S3 via online streamingdienst Videoland thuis te bekijken!

Waar The Tunnel punten scoort met zijn goede en herkenbare plotlijnen, ligt de echte kracht van de serie in de geweldige chemie tussen de twee acteurs

Mocht je The Tunnel nog nooit hebben gezien, dan raden we je aan er snel aan te beginnen. Hoewel de serie aanvankelijk begon met een nieuwe adaptatie van de Deens-Zweedse misdaadserie The Bridge, is de serie sindsdien vertakt en vertelt het zijn eigen meeslepende verhaal. Denk hierbij aan een plot gebaseerd op het neerstorten van de Malaysia Airlines-vlucht 370 in 2014. In Vengeance zien we de Brexit-stemming van 2016 en het toenemende extreemrechtse, anti-vluchtelingen gevoel dat over de hele wereld lijkt te groeien.

Vluchtelingencrisis
In zes ijzersterke delen die zich afspelen in Europa worden detectives Karl en Elise middenin de hysterie van de vluchtelingencrisis geconfronteerd met een angstaanjagend duo met extreem duistere plannen. Want wanneer een Franse conciërge aangevallen wordt door een plaag ratten in een tunnel en drie Britse kinderen verdwijnen uit hun huis in het plaatsje Kent, duurt het niet lang voordat het detective-duo een verband ziet tussen deze afzonderlijke incidenten. Tegelijkertijd duiken er plotseling drie Syrische kinderen op, die bizar genoeg worden gevonden in de bedjes van de drie verdwenen Britse kinderen.

The Tunnel: Vengeance bespeelt op een creatieve manier de nare bijwerkingen van de vluchtelingencrisis, zoals in dit geval de vermissing van duizenden kindvluchtelingen, en hoe het leven van sommige kinderen hoger gewaardeerd worden dan andere. Zo zien we de politie lacherig doen over de aanvankelijk drie vermiste Syrische kinderen, maar gaan ze all-in wanneer ze erachter komen dat nu ook drie Britse kinderen vermist zijn.

Perfecte chemie
En waar The Tunnel punten scoort met zijn goede en herkenbare plotlijnen, ligt de echte kracht van de serie in de geweldige chemie tussen de twee acteurs, die gezamenlijk onder meer schitterden in titels als Harry Potter en Game of Thrones. Nog niet overtuigd? Check hieronder dan snel de trailer van het derde seizoen van The Tunnel, Clémence Poésy en Stephen Dillane weten je dan wel te wél overtuigen. Daarna snel naar Videoland om de serie te bekijken. Enjoy!Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *