Ferrari CEO bevestigt SUV: “Het moet rijden als een Ferrari”

Als de laatste opmerkingen van Ferrari-voorzitter en Fiat-Chrysler-topman Sergio Marchionne moeten worden geloofd, dan zal 2020 eindelijk de komst van een speciale ‘FUV’ inluiden: een heuse ‘Ferrari Utility Vehicle’.

“Hij moet eruit zien zoals een Ferrari SUV eruit zou moeten zien,” zei Marchionne. “Maar het moet rijden als een Ferrari.”

Eerdere verslaggeving deze week toonde aan dat Marchionne de komende twee jaar van plan is de auto te lanceren, terwijl Ferrari in oktober vorig jaar zei dat het bedrijf de productiecapaciteit binnen de komende 30 maanden zou gaan bekijken. De laatste uitlatingen zijn de sterkste indicatie tot nu toe dat een Ferrari-SUV eraan zit te komen, maar de CEO heeft enkele niet-onderhandelbare beperkingen voor de auto uiteengezet.

“Hij moet eruit zien zoals een Ferrari SUV eruit zou moeten zien,” zei Marchionne. “Maar het moet rijden als een Ferrari.” Dit is waarschijnlijk een reactie op de prestaties van SUV’s uit andere Italiaanse kampen, waaronder het zusterbedrijf Alfa Romeo dat het record van de Nürburgring SUV met hun Stelvio QV zette, en zijn aartsvijand Lamborghini die vorig jaar debuteerde met de langverwachte Urus ‘Super Sport Utility Vehicle’.

“Ik denk niet dat Ferrari bang is voor Alfa,” zei hij. “We zullen ons best doen om de snelste SUV te bouwen.” Met de komst van de Lamborghini Urus met de perfecte offroad-mogelijkheden via de sneeuw-, zand- en asfalt-rijmodi, zal Ferrari waarschijnlijk deze zeer waarschijnlijk ook implementeren.

Dus, hoe groot is de kans dat we binnenkort een echte Ferrari SUV tegen gaan komen? Marchionne hoopt op een lancering in het najaar van 2019 of in het begin van 2020 op basis van de prototypen die hij de afgelopen week heeft bekeken. Het steigerende paard heeft ongetwijfeld enorme schoenen te vullen, vooral omdat de manager eerder aan het publiek verklaarde dat je hem neer zou moeten schieten voordat hij groen licht zou geven voor een Ferrari SUV. En tja… hier zijn we dan.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *