Hoe forens je het veiligst?

Vrijwel iedereen heeft te maken met reistijd van en naar het werk. Behalve de mensen die thuis kunnen werken natuurlijk. Heb je er eigenlijk wel eens over nagedacht welke reismethode het veiligst is? Daarover zetten we in dit artikel een aantal punten op een rij.

Het vervoersmiddel doet ertoe

Uit onderzoek van de McGill University onder 3377 forensen in Montreal blijkt dat mensen gelukkiger zijn als ze lopen, fietsen of met de trein gaan. Nu is fietsen niet direct het veiligste vervoersmiddel en is lopen voor verreweg de meeste forensen geen optie. Dus dan blijft over: de trein.

Het is niet moeilijk om te beargumenteren waarom de trein een enorm veilig vervoersmiddel is. Er gebeuren immers amper ongelukken met treinen en als ze gebeuren dan is de kans klein dat er iets onveiligs gebeurt met dat kleine stukje trein waar jij in zit. Kortom, het is absoluut een aanrader om lekker relaxed met de trein van en naar je werk te reizen.

Kies je de auto? Rijd dan elektrisch

Het is algemeen bekend dat de auto het favoriete vervoersmiddel is van forensen. Daar komen immers al die files vandaan waar we elke dag meldingen over krijgen via nieuwsmedia. Op het gebied van veiligheid zijn auto’s de afgelopen decennia natuurlijk sterk verbeterd. Toch is er nog een manier waarop je weer een stapje veiliger kunt forensen: door elektrisch te gaan rijden.

Elektrische auto’s zijn namelijk voorzien van allerlei technische hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je accu het zo lang mogelijk volhoudt. Door deze te gebruiken, rijd je ook meteen een stuk veiliger. Denk bijvoorbeeld aan adaptive cruise control. Dit voorkomt bumperkleven en acute remacties. Lekker veilig dus. Vaak is lane assist ook bijgeleverd, waardoor je niet zomaar buiten de lijnen rijdt. Tot slot rijden mensen in een elektrische auto vaak minder hard, omdat zij hun acculading zo efficiënt mogelijk willen gebruiken. Dat maakt elke rit ook weer een stuk veiliger.

Voor het geval dat: goed verzekeren

Je kunt natuurlijk niet elk klein ongelukje voorkomen. Daarom is een autoverzekering afsluiten ook verplicht in Nederland. Volgens de wet moet je minimaal WA-dekking hebben als je de weg op wilt met je auto. Afhankelijk van de waarde van je auto kun je een uitgebreidere dekking kiezen.

Een verzekering zorgt er misschien niet voor dat je anders gaat rijden, maar het biedt je wel rust wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk. Hoeveel schade je auto ook heeft, alles komt goed.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *