De top 5 populairste bedrijfswagens van 2019

Of je nu klusjesman, hovenier of webdesigner bent, wat extra ruimte in je auto is áltijd welkom. Naast de nodige laadruimte, het veilig vervoeren van je waardevolle spullen misschien nog wel het belangrijkst. Om die reden zijn wij op Gaspedaal.nl op zoek gegaan naar de beste deals voor de meest kwalitatieve bedrijfswagens voor komend jaar. Let wel op: kies je voor één van onderstaande wagens als je nieuwe ride, dan staan je gegarandeerd heel wat hulpverzoeken van verhuizende vrienden te wachten. Succes!

Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is de bestverkopende bestelbus ooit. De afgelopen decennia was de wagen aantoonbaar de meest gezochte én gekochte bedrijfsauto. Dit dankt hij aan de nieuwste rijhulpsystemen, veiligheidsopties en het geweldige praktische vermogen. Met zijn 1.400 kg laadvermogen en bijna 10 m3 laadruimte is de Transporter namelijk de meest ruime bestelwagen in zijn klasse. De unieke mix van looks, functionaliteit en talloze opties maakt de Volkswagen Transporter voor elke klus de juiste keuze. Het is een geweldige allrounder, maar wel met een prijskaartje. Een goed onderhouden Transporter uit de vorige generatie, de T5, heb je voor ongeveer 4.000 voor de deur staan. Het model dat vanaf 2015 werd gemaakt, de T6, maakt je zo’n 12.000 euro lichter.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is de grootste bus van het Duitse automerk. Hij is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, maar voorzien van veel van dezelfde luxe functies die je ook in Mercedes-personenauto’s vindt. Denk hierbij aan het MBUX infotainmentsysteem, adaptieve cruise control en een 360 graden-camera. Ook is het nieuwe model – de derde generatie Sprinter – voorzien van veiligheidssystemen als een spoorassistent en een dodehoeksensor. De maximale laadruimte is 7,8 m3 en het laadvermogen 3.400 kg! De Sprinter is er in vijf verschillende smaken: een 2,1 liter diesel met 114, 143, 163 en 177 pk en een 3.0 V6 met 190 pk. Volgend jaar komt daar nog een elektrische eSprinter bij. Een budget-Sprinter heb je al voor 1.500 euro, maar een model uit 2014 tik je op de kop voor ongeveer 7.000 euro.

Ford Transit

Als je meer dan 9 miljoen exemplaren van een model rond hebt rijden, dan mag je daar als fabrikant best trots op zijn. In 2015 én 2016 was Ford het bestverkopende automerk voor bedrijfswagens in Europa. Dat succes komt grotendeels door de groeiende vraag naar het volledig vernieuwde en uitgebreide Transit range, waaronder de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Transit Courier. De bestelwagens van het Amerikaanse automerk zijn sterk, praktisch, rijden lekker en zijn ook nog eens goed betaalbaar. Het heeft niet de luxe van een Mercedes en is ook niet de goedkoopste bestelwagen die er is, maar als je op zoek bent naar een combinatie tussen gebruiksgemak en een geweldige rij-ervaring, dan is een Transit de perfecte keuze. Je betaalt voor een degelijke uitvoering uit 2014 ongeveer 5.000 euro.

Volkswagen Crafter

Een wagen die letterlijk is verkozen tot ‘Best Professional Van 2018’ mag natuurlijk niet in dit lijstje missen. De Crafter won de titel vanwege het brede assortiment aan veiligheidssystemen. Denk hierbij aan een Blind Spot sensor, Front Assist en Park Assist. Ook het type voertuig is volledig naar wens af te stemmen: afhankelijk van je beroep kies je tussen een bestelwagen, een chassis/cabine of een combi. Daarnaast beschikt hij over drie aandrijfsystemen en twee versnellingsbakken die je kan combineren zoals je wilt. Dus voorwiel-, achterwiel- of 4MOTION-vierwielaandrijving, met naar keuze een 8-trapsautomaat of een manuele 6-versnellingsbak. Dat zijn pas opties! Je hebt al een nette Crafter uit 2012 voor ongeveer 3.000 euro. Ga je voor het nieuwste model, dan koop je die vanaf 13.000 euro.

Mercedes-Benz Vito

Als je op zoek bent naar luxe en kwaliteit, dan is de Mercedes-Benz Vito zonder twijfel de top-dog in deze lijst. Vrij uniek is dat de Vito qua looks veel weg heeft van een ‘normale’ auto, maar dat is niet het enige waarin hij zich onderscheidt. De Duitser won in 2017 de award voor ‘Bestelauto van het Jaar 2017’ en scoorde vooral hoog op de onderdelen ‘volledigheid van het productgamma’ en ‘uitstraling’. Die twee kenmerken omschrijven de Vito namelijk perfect: een zeer complete bestelwagen die er ook nog eens fancy uitziet. Naast een strak design heeft de Vito standaard zijwind assistentie, actieve parkeerhulp, Collision en Prevention Assist. Ook handig is de Attention Assist, die vermoeidheid herkent en je daarvoor waarschuwt. Voor ongeveer 2.500 euro heb je al een mooie Vito uit 2005. Het model met de nieuwste snufjes kost je zo’n 7.000 euro.



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *