Afrojack kiest voor Ford GT als nieuwe bolide!

De aankoop van een nieuwe auto is normaal gesproken een zeer weloverwogen beslissing. Althans, dat geldt voor normale stervelingen zoals jij en ik. Heet je Afrojack, dan kan je iets sneller met flappen geld rondsmijten om een nieuwe bak te kopen, gewoon omdat hij er zo vet uitziet. En dat deed de DJ, want in april werd hij namelijk eigenaar van een zeer unieke Ford GT, de meest brute auto die Ford ooit bouwde.

In totaal bouwt Ford Ford slechts 1.000 exemplaren van deze auto, waarvan er 140 voor Europa zijn bedoeld. Slechts twee daarvan krijgen uiteindelijk Nederlandse kentekenplaten. Één daarvan gaat dus naar Afrojack, die hem samen met Carlink-eigenaar Jeroen van den Berg kocht. De DJ en de ondernemer kochten eerder al samen een Bugatti Chiron, dus je kan bij dit koppel best spreken over autoliefhebbers. De Ford GT is des te unieker omdat er in Nederland dus maar twee rond zullen rijden.

Om de wagen aan te schaffen, moest Afrojack door een strenge selectie. Je mag namelijk niet zomaar een Ford GT kopen. Ford bouwt maar een klein aantal per jaar en je moet bijvoorbeeld beloven dat je ‘m niet doorverkoopt. Zo’n twintig Nederlanders meldden zich voor de auto, maar slechts twee personen kwamen uiteindelijk door de selectie.

De Ford GT kostte Afrojack 656.147 euro. Da’s veel geld, maar daar heeft hij wel een héle brute auto voor. De 3,5-liter V6 produceert 656 pk en 746 Nm koppel. Het vermogen gaat naar de achterwielen en de topsnelheid is 347 km/u. Een sprintje naar de 100 km/u doet de Amerikaanse supercar in 3,0 seconden. En snelheid, daar houdt Nick van de Wall, zoals Afrojack heeft, wel van. Soms is hij zelfs iets té snel, want in 2013 parkeerde hij zijn fonkelnieuwe Ferrari 458 nog in de vangrail op de A13. Wie de trotse eigenaar van de tweede Nederlandse Ford GT is, laat het automerk vooralsnog niet weten.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *