5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Het kopen van een bank is voor velen één van de grootste meubelinvesteringen in een woning. Mits goed gekozen kun je er tientallen jaren mee leven. Het is dus belangrijk om een ​​goede beslissing te nemen. Stijlvoorkeuren zijn een persoonlijke zaak, maar als het gaat om het kiezen van een bank van goede kwaliteit, zijn er objectieve criteria die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je een bank koopt waar je jarenlang blij mee kunt zijn. Dat is dan ook precies waar we het in dit artikel over gaan hebben!

Ga proefzitten!

Het heeft geen zin om een ​​bank te overwegen als deze niet goed bij je past. Banken en stoelen moeten comfortabel zijn voor alle gezinsleden. Als je een relaxfauteuil koopt, zorg er dan voor dat hij comfortabel zit in alle verschillende posities. De belangrijkste overweging bij het passen is de diepte van de stoelen. Kies diepe of ondiepe banken, afhankelijk van je lengte – de rugleuning van de bank moet je rug voldoende ondersteunen met je voeten plat op de grond en de achterkant van je knieën net iets voor het onderste zitkussen. En als het een bank is waar je graag een dutje op doet, ga dan ook gewoon even proefliggen in de winkel.

Check het frame

Bekledingsstof en kussens kunnen worden vervangen als ze oud en versleten zijn, maar geen enkele bank kan als een goed meubelstuk worden beschouwd, tenzij het een solide, kwaliteitsvol binnenframe heeft. Als het je doel is om een ​​goede bank te kopen, begin dan met het evalueren van het frame. Goedkopere banken hebben misschien frames gemaakt van spaanplaat, plastic of metaal, maar een bank van goede kwaliteit heeft vaak een solide hardhouten frame gemaakt van eiken, strand of as. Grenen frames zijn goedkoop, maar deze beginnen vaak binnen vijf jaar krom te trekken en te wiebelen. Je leest het: bij een bank kopen komt nog aardig wat kijken!

Hoe zijn de kussens?

Wat er in de kussens zit, kan de prijs en kwaliteit van de bank drastisch beïnvloeden. De meeste kussens hebben een kern van polyurethaanschuim – hoe dichter het schuim is, hoe zwaarder en langer het meegaat. Goedkope banken hebben alleen de kern van poly-schuim en that’s it. In meubels van hogere kwaliteit is de polyschuimkern omwikkeld met watten. Er zijn talloze opties om uit te kiezen wat betreft kusseninhoud, maar de twee die het meest worden aanbevolen op het gebied van kwaliteit, prijs en comfort zijn hoog veerkrachtig (HR) schuim met een tussenlaag van dons en conventioneel schuim gewikkeld in polyester tussenvulling. Iets anders om te overwegen: banken met losse kussens maken het schoonmaken en pluizen veel gemakkelijker.

Kies voor tijdloze bekleding

Bekleding is een element dat de kosten van een bank het meest beïnvloedt. Je wilt zeker weten dat een duur meubel waarin je investeert een duurzame stof heeft en bestand is tegen dagelijks gebruik. Sommige stoffen zijn vlekbestendig en kunnen zelfs worden gebleekt zonder de kleur te beïnvloeden. Ze zijn enkele van de meest duurzame die er zijn, hoewel duur. Als dat niet in het budget mogelijk is, zijn katoen, katoenmixen, leer en wol goede opties. We stellen daarnaast voor om een ​​neutrale kleur te kiezen die jarenlang niet uit de mode zal raken.

Past hij wel?

Overweeg de verhoudingen van de kamer en de andere meubels in je ruimte wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bank. Je wilt een bank die in verhouding staat tot de rest van de ruimte. Met andere woorden, je wilt geen ini-mini stoel naast een extra grote bank met enorme kussens, want dat ziet er uit. Een ander ding om op te merken is dat niet alle banken dezelfde diepte hebben. Sommige hebben smallere stoelen dan andere, en dit kan het algehele comfort beïnvloeden. De beste manier om te weten hoe breed je zit, is door op veel verschillende banken te zitten en de diepte van het zitkussen te meten op de bank die je het meest comfortabel vindt.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *