Christiano Ronaldo’s oefeningen voor een afgetraind lichaam!

We kunnen niet allemaal gezegend zijn met Cristiano Ronaldo’s uiterlijk en zelfvertrouwen (of arrogantie?). Tja, als je zo goed bent als Ronaldo, dan zou je waarschijnlijk net zo barsten van het vertrouwen. Wat we wél kunnen, is ons lichaam laten matchen aan dat van de superster. Hoewel deze training een lichaam van Cristiano Ronaldo niet garandeert, is het een stap in de goede richting van zijn explosieve kracht.

De Portugese superster zou geen vijf Ballon d’Ors hebben gewonnen als hij zich niet helemaal de schompes zou werken. Dit zijn echter dé oefeningen waarmee CR7 zijn lichaam voorziet van de nodige power om die bekers te winnen. Kortom: de échte moneymakers. Volgend zijn enkele oefeningen om je te helpen een hoger niveau te realiseren, afkomstig uit de officiële Nike + Training Club-routine van CR7.

Warm-up
Maak je heupen los en warm je benen op met hip twisters (één set van 50 seconden), side-lying clams (een set van 40 seconden aan elke kant), een aan de t-stretch aan beide kanten (een set van 40 seconden aan elke kant) en een plank-oefening om de buikspieren te activeren.

Workout: Deel een
Squats met lichaamsgewicht, omgekeerde lunges, Single leg glute bridge, drop squats, side lying leg raises, walking lunge en jump squats. Eén of twee sets van elke oefening, met een rustperiode van 30 seconden tot één minuut tussen oefeningen.

Workout: Deel twee
Side lying leg raise, walking lunge, jump squat, cross-back lunge, Bulgarian deadlift en calf raises. Als je toegang hebt tot een sportschool: leg extensions en hamstring curls.

Warm Down
Lichte oefening (bijv. joggen) gevolgd door stretchen.

Honing met thee

De avond voor een wedstrijd drinkt Cristiano Ronaldo thee met honing of melk en neemt hij ongeveer 20 minuten een zeer heet bad. De routine is net zo ontspannend als atletisch strategisch, omdat Ronaldo ervan overtuigd is dat ‘slimme details’ als deze het grootste verschil maken in zijn vermogen om beter te presteren.

Hoewel zijn trainingen meedogenloos zijn (hij is geen onbekende van tweemaal daags trainen), weet Ronaldo dat als hij de beste wil zijn, hij elk aspect van zijn gezondheid onder de knie moet krijgen dat zijn prestaties beïnvloedt. “Eet goed, blijf gehydrateerd en slaap goed”, zegt Ronaldo. “Dit is mijn focus geweest sinds ik mijn carrière begon”, is te lezen op Nike.com.

Discipline

Ronaldo is trots op zijn discipline. “Mijn sleutel is om gefocust te zijn en 100 procent van de tijd alles te geven,” zegt hij. Hoe bovenmenselijk hij ook lijkt, hij heeft net als ieder ander zijn vrije dagen. “Sommige dagen voel ik me niet gemotiveerd, maar ik stop en ik zeg: ‘Ik moet het doen, omdat het me in de toekomst goede dingen zal geven.’ Dat is mijn motivatie.”

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *