Altijd al een Porsche willen rijden? Laat je jongensdroom uitkomen!

Een stijlvolle Ferrari, een diesel-slurpende Amerikaan, een razendsnelle Lamborghini of een klassieke Porsche. Iedere man heeft zijn eigen type droomauto. Toch blijven veel mannen uiteindelijk in een saaie Opel of een betrouwbare Volvo rijden. ‘Te duur’, wordt vaak gezegd. En dat is ook een hele logische reden om een bepaalde auto niet te kopen, maar wat nou als we je vertellen dat er een tweedehands automarkt vol staat met jouw potentiële droomauto’s? Op GasPedaal.nl vonden we een aantal prachtige Porsches die je al voor een paar duizend euro op de kop kan tikken. Laten we snel gaan kijken!

Porsche 924 – €3.800

Als je op zoek bent naar een Porsche zonder dat je portemonnee daar te zwaar onder lijdt, dan kom je al snel uit op de Porsche 924. Deze Duitser reed tussen 1976 en 1988 de showrooms uit en is het jongere broertje van de Porsche 914. In eerste instantie werd de 924 in opdracht van Volkswagen ontworpen, maar vanwege de oliecrisis in ’73 zag Volkswagen van de productie af. Porsche geloofde wél in de wagen, en besloot de Porsche 924 op de markt te brengen. In totaal zijn er van de klassieker, die meestal in knalrood werd gemaakt, 118.000 exemplaren gebouwd.

Porsche 911 – €17.500

Voor 3.800 euro heb je weliswaar een goedkope Porsche onder je kont, maar een echte Porsche-liefhebber zal zeggen dat je dan geen échte Porsche hebt, omdat hij dus eigenlijk voor Volkswagen werd ontworpen. De Porsche 911 is wel ‘een echte Porsche’ en is sinds zijn creatie in 1964 uitgegroeid tot de bekendste sportwagen van de Duitse autofabrikant. Een tweedehands 911 uit 1998 tik je voor iets meer dan 15.000 euro op de kop. Je krijgt daar een iconische klassieker voor terug die ook op gebied van prestaties niet mis is: deze 3.4 liter Carrera knalt van 0 naar 100 km/u in slechts 6 seconden. Daarnaast beschikt hij over Climate Control, stoelverwarming en Cruise Control. Luxe voor een prikkie!

Porsche Boxster – €7.999

De Porsche Boxster werd voor het eerst in 1993 tentoongesteld. Met de Boxster wilde Porsche terugkeren naar de ‘standaard’ van de 911. Dit betekende een krachtige 6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en flink wat pk’s onder de kap. Er kwam namelijk veel kritiek op modellen als de Porsche 928 en 924 die voorin de auto motoren bevatten. De Boxster werd een gigantisch succes en de verkoopcijfers overtroffen alle verwachtingen. Inmiddels zijn we alweer beland bij de vierde generatie Boxster, maar een prachtig model uit de periode 1995-2000 heb je voor ongeveer 8.000 euro al in je garage staan.

Porsche Cayenne – €4.650

Na al die razendsnelle coupés en roadsters, kunnen we de enige SUV in de Porsche-familie natuurlijk niet overslaan. De Cayenne werd ontwikkeld om de strijd aan te gaan met de X-lijn van BMW en de Q-lijn van Audi. Omdat Porsche voor de productie een samenwerking is aangegaan met Volkswagen, zien we veel gelijkenissen tussen de Cayenne en de Volkswagen Touareg en de Audi Q7. Tweedehands vinden we al een Cayenne 4.5 uit 2004 voor rond de 4.500 euro. Daar krijg je een handgeschakelde 6-bak voor terug die in 7,2 seconden naar de 100 km/u knalt.

Je leest het al: om zelf in een Porsche te rijden hoef je helemaal geen grote zak geld onder je matras te hebben liggen. Tweedehands via GasPedaal.nl vind je prachtige klassieke Porsches voor slechts enkele duizenden euro’s. Kan je eindelijk zeggen dat je een Porsche-bezitter bent!Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *