Mannen worden gewaarschuwd voor deze gevaarlijke nieuwe penis-trend

Mensen worden zich vandaag de dag door de vele invloeden van social media steeds meer lichaamsbewust. Artsen maken zich nu zorgen om een nieuwe trend onder mannen die wel heel ver gaan voor een grotere penis. Ze injecteren hun jongeheer met hyaluronzuur om hem voller en dikker te laten worden.

Penisfillers

De penisfillers stijgen momenteel in populariteit in een aantal landen, waaronder Australië. Het hyaluronzuur – maar ook andere vloeistoffen – worden in het zachte weefsel onder de huid van de schacht ingespoten. Het proces duurt een paar uur en kan tot wel 5.000 euro per sessie kosten. Het resultaat is een grotere penis die tot wel 18 maanden aanhoudt.

Nu klinkt dat (afgezien van de prijs) misschien heel aantrekkelijk, maar het probleem is dat veel mannen niet naar de risico’s kijken voordat ze de procedure uitvoeren. Een cosmetische chirurg uit Sydney, dr. Gavin Scriven, zegt dat hij de afgelopen vijf jaar een sterke stijging heeft gezien in de afname van de behandeling.

Minder taboe

“Het is niet waarschijnlijk mannen net zoveel cosmetische chirurgie krijgen als vrouwen, maar het komt zeker vaker voor en het wordt steeds minder taboe”, vertelt hij hierover. Andere artsen zoals Asif Muneer van de Britse Vereniging van Urologische Chirurgen vertellen over een verontrustende trend. Muneer vertelde de BBC dat hij mannen volledig zou ontmoedigen van penisfillers.

“Al deze augmentatieprocedures zijn voornamelijk om je slappe piemel te vergroten, en het heeft geen voordeel op je erecte lengte – dus functioneel gaat het de zaken niet verbeteren. “Als er al iets is, dan kan dit later leiden tot complicaties die mannen hun seksuele functie nadelig beïnvloeden.”

Dr. Ross Perry, die in cosmetica in het Verenigd Koninkrijk werkt, herhaalde dezelfde gevoelens tegenover Yahoo. Hij is van mening dat de procedure kan leiden tot ernstige bijwerkingen zoals pijnlijke blauwe plekken, zwelling en mogelijke infecties of littekens. “Een ander potentieel neveneffect is erectiestoornis als gevolg van bloedvatblokkering.”

‘Volkomen veilig’

Dr. Jayson Oates, een cosmetisch en gezicht plastisch chirurg aan de Academy Face and Body in Perth, is het niet eens met Perry’s standpunt. Hij is van mening dat de procedure volkomen veilig is voor mannen en heeft vervolgens zijn eigen injecteerbare penisvergrotingsprocedure ontwikkeld om te zorgen dat veiligheid in de voorhoede staat van deze groeiende praktijk. “Veiligheid was mijn grootste zorg en [wij] hebben de procedure ontwikkeld met behulp van TGA-goedgekeurde hyaluronzuur-gelvullers die we al twintig jaar in het gezicht gebruiken.”

“Ze zijn ook volledig omkeerbaar met een medicijn genaamd hyaluronidase. We gebruiken ook stompe canules om diepe structuren veilig te houden. We hebben meer dan duizend individuele behandelingen gedaan en begrijpen de risico’s heel goed – veel beter dan iemand die de procedure nooit heeft gedaan.” Hij geeft toe dat er risico’s zijn, maar ze hebben “gevestigde protocollen” om deze te minimaliseren.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *