Wegen de voordelen van anabole steroïden op tegen de nadelen?

Bij correct gebruik bieden anabole steroïden een scala aan voordelen voor zowel atleten als niet-atleten. There. We said it. Hoewel we absoluut tegen het verkeerd gebruik van anabole steroïden zijn, zijn we van mening dat de voordelen van steroïden vaak zijn gebagatelliseerd om meer te focussen op de bijwerkingen van overmatig gebruik van steroïden. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Wat zijn de voordelen van steroïden?

De voordelen van steroïden zijn talrijk en hangen af ​​van het type. Bodybuilders en atleten kunnen vaak een verbeterde spiermassa, lichaamsbouw en prestaties ervaren. Steroïden zijn namelijk vaak synthetische variaties op het mannelijke hormoon testosteron, een chemische stof die van nature door het lichaam wordt aangemaakt en waarvan het lichaam afhankelijk is voor een goede spierfunctie en groei. Kort gezegd: mensen zijn gedreven om steroïden te gebruiken omdat ze snellere resultaten bevorderen en kunnen worden aangepast met stapeling en doseringen om aan de behoeften van individuele fitnessdoelen te voldoen.

Waar kunnen steroïden voor worden gebruikt?

Er zijn twee belangrijke dingen waarvoor anabole steroïden kunnen worden gebruikt: therapeutische behandeling en betere prestaties voor atleten en bodybuilders. We gaan ons concentreren op hoe steroïden kunnen worden gebruikt voor prestatieverbetering. De voornaamste reden waarom mensen anabolen kopen.

Elke steroïde heeft een ander werkingsmechanisme, maar over het algemeen kunnen steroïden worden gebruikt om een ​​grotere capaciteit in krachttraining en atletiek te bereiken door sterkere botten te bevorderen, de ontwikkeling van spierweefsel te versnellen en het aantal rode bloedcellen te stimuleren voor een hoger uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen.

Voordelen van steroïden bij atleten

Sommige atleten gebruiken steroïden om droge spiermassa op te bouwen, uithoudingsvermogen en kracht te vergroten en de hersteltijd te verkorten. Het gebruik van steroïden in de sport bestaat al enkele decennia. Je zult misschien verbaasd zijn over enkele van de spraakmakende leden van de sportgemeenschap die zijn betrapt op “doping” met een of ander prestatieverhogend middel.

De atletische voordelen van anabole steroïden hebben voornamelijk betrekking op hun vermogen om de eiwitproductie te verhogen en de hersteltijden na de training te verkorten door het katabolisme van spierweefsel te remmen. Anabole steroïden bevorderen ook celdifferentiatie om het aantal cellen dat zich uiteindelijk tot vetopslagcellen ontwikkelt, te beperken.

Voor krachttrainers bieden de voordelen van steroïden bij bodybuilding dezelfde voordelen als atleten: meer uithoudingsvermogen, grotere spiermassa, slankere lichaamsbouw en kortere hersteltijden. Anabole steroïden bevorderen daarnaast ook de productie van rode bloedcellen, wat de spiergezondheid verbetert door het spierweefsel van veel zuurstof en voedingsstoffen te voorzien.

De bijwerkingen van steroïden

Maar je raadt het al: het is niet alléén maar goed nieuws. Hoewel anabole steroïden goed werken om atletische prestaties te verbeteren, kunnen ze bijwerkingen veroorzaken die speciale aandacht van gebruikers vereisen om gezondheidsproblemen te voorkomen die al dan niet omkeerbaar zijn.

Afhankelijk van het type steroïde dat je neemt én de dosis ervan, kunnen nadelige gezondheidseffecten van invloed zijn op je hart, je lever, je haar, je hormoonproductie en tal van andere zaken. Oraal toegediende anabole steroïden lijken meer nadelige effecten op de lever uit te oefenen dan die toegediend via steroïde-injecties. We raden zelf dan ook altijd aan om alleen met een dergelijk middel aan de slag te gaan na overleg met een medisch specialist om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Wanneer het wordt ingenomen zoals voorgeschreven, lijken de voordelen van testosteronsteroïden vaak op te wegen tegen de risico’s, omdat ze goed worden verdragen door gezonde mannen. Het probleem is dat mensen die steroïden misbruiken voor prestatieverbetering, ze vaak in veel te hoge doses gebruiken, met ernstige bijwerkingen tot gevolg.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *