Nieuwe kitten? Dit heb je allemaal nodig!

Een nieuw kitten mee naar huis brengen is een ervaring die boordevol uitdagingen en beloningen zit. Of je nu overweegt om een ​​kitten te nemen of je al een schattig klein bundeltje vreugde in je leven hebt verwelkomd, je wilt ongetwijfeld de beste huisdierouder zijn. Vandaag vertellen we je precies wat je allemaal nodig hebt als nieuwe katten-verzorger!

Maak je huis veilig

Om het leven met je nieuwe kitten soepel te laten verlopen, moet je voorbereidingen treffen voordat je haar naar huis brengt. Het eerste dat je moet doen, is je huis kittenveilig maken door elke kamer vanaf kittenniveau te bekijken. Sluit of blokkeer ramen, ventilatieopeningen en alle hoekjes en gaatjes die ze misschien zou willen verkennen. Verplaats elektronica en netsnoeren, kabels en andere snoeren buiten bereik. Verwijder voorwerpen die een verstikkingsgevaar kunnen opleveren, volledig.

Wat je allemaal nodig hebt

Als je een kitten in huis haalt, zorg er dan voor dat je voorbereid bent. Dat zal helpen om een ​​soepele overgang te creëren die minder stressvol is voor de nieuwe kat. Hier is een overzicht van de benodigdheden die je van tevoren moet regelen.

Reismand

Als je de weg op gaat, moet je je kitten in een reismand vervoeren. Dit houdt haar veilig en geeft een gevoel van veiligheid. Reizen kan eng zijn voor een kitten, dus zorg ervoor dat de reismand ruim en goed geventileerd is. Probeer de bodem te bekleden met een handdoek uit haar vroegere huis of schuilplaats om haar te troosten met een bekende geur. En zorg ervoor dat de drager veilig en gemakkelijk schoon te maken is.

Voer- en waterbakken

Je kitten heeft veel energie, dus kies kommen die niet te gemakkelijk omvallen. Sommige kittens zijn allergisch voor plastic, dus kies voor een ander materiaal zoals gemakkelijk schoon te maken roestvrij staal. Je zult haar voer- en waterbakken dagelijks willen wassen om alles vers te houden. Ook voor een kitten is voldoende schoon, vers water essentieel.

Kattenbak

Zorg ervoor dat de bak ruim is om te voorkomen dat er strooisel door het huis wordt verspreid. Je moet ook kattenbakvulling en een schep of zeef kopen om vervuilde stukjes te verwijderen. Een schone kattenbak is essentieel, want je kitten zal het gebruik van een rommelige, stinkende bak vermijden. Was haar bak een keer per week met water en zeep. Gebruik bij voorkeur geen sterke ontsmettingsmiddelen (die ammoniak bevatten); ze zijn niet nodig en kunnen de gevoelige neus van de kitten aantasten. Gebruik ongeveer een keer per maand een mild desinfectiemiddel zoals bleekmiddel en water op de kattenbak en zet de bak indien mogelijk buiten te drogen in de frisse lucht. Was je handen altijd grondig na gebruik.

Bed

De meeste kittens hebben graag hun eigen plek om te rusten, maar wees niet teleurgesteld als ze ervoor kiest om haar nieuwe bed te negeren. Totdat je ziet wat de voorkeuren van je kitten zijn, wil je misschien niet veel geld uitgeven aan een mooie rieten mand of een pluchen bed. Begin met een eenvoudig, kartonnen “bed”. Koop een ruime kartonnen doos met zijkanten die hoog genoeg zijn om tocht buiten te houden. Snijd een deuropening uit. Bekleed de doos met een oud kussen en dek af met zacht, wasbaar materiaal voor warmte.

Krabpaal

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gebruiken katten niet altijd hun krabpaal om hun klauwen te slijpen. Ze gebruiken het vaak voornamelijk voor lichaamsbeweging (om zich tot hun volle lengte uit te strekken), om dode schubben van hun nagels te verwijderen en om hun territorium te markeren, zowel visueel als met hun geur. Koop meteen een krabpaal om je kitten vroegtijdig te trainen. De krabpaal moet stevig en hoog genoeg zijn om uw kitten over de volle lengte te laten strekken.

Verzorgingshulpmiddelen

Verzorging helpt uw ​​kitten gezond en mooi te houden. Je hebt zowel een vlooienkam als een borstel nodig, hoewel het type borstel dat je gebruikt afhangt van de textuur en lengte van de vacht van je kitten. Vraag je dierenarts of trimmer om er een aan te bevelen die bij je past.

Speelgoed

Een kitten is van nature nieuwsgierig en heeft speelgoed nodig dat veilig en leuk is om mee te spelen. Kies kat speelgoed dat speciaal voor katten is gemaakt – speelgoed dat niet kan worden versplinterd, verscheurd of ingeslikt. Een celluloid balletje dat rammelt, een catnip-muis of een harde rubberen muis is perfect. Om ongelukken te voorkomen, mogen sommige kattenspeeltjes alleen worden gebruikt als je met je kitten speelt.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *