5 cadeaus voor een gezonde kerst

De kans is groot dat je er nog niet mee bezig bent, maar over een aantal weken is het toch echt zover: het is weer kerst. Over het algemeen staan de feestdagen bekend als een periode vol gezelligheid die gepaard gaat met enorme calorie-innames. In de aanloop naar de feestdagen kraak je vooral je hersenen over alle cadeaus die je gaat geven. En dan moet je je eigen wensenlijstje nog samenstellen. Ieder jaar is dit weer een opgave, want ‘je hebt eigenlijk alles al’. Om ervoor te zorgen dat je dit jaar wél nuttige en gezonde cadeaus ontvangt, vind je hier een aantal cadeautips waarmee jij je eigen wensenlijstje kan aanvullen – en misschien ook die van je sportieve neefje. 

Een gezonde box 

Een groente- of fruitpakket is zo’n cadeau waarvan je niet wist dat je het wilde. Een fruitmand bezorgen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het verzinnen van kerstcadeaus, maar het is wel erg nuttig en origineel. Je weet in ieder geval zeker dat het alleen maar goed doet. Heb je liever iets meer dan alleen maar fruit? Op Fruitzaam Gifts kun je ook een Healthy Pakket bestellen. Of juist een gezond pakket met een zakje kruidnoten erbij. Het draait tenslotte altijd om de juiste balans. 

Een health gadget 

Als je echt om je gezondheid geeft, wil je je gezondheid natuurlijk wel goed in de gaten houden. Gelukkig zijn er allerlei innovatieve gadgets op de markt waarmee je dit kunt doen. De Fitbit ken je waarschijnlijk al, maar wist je dat Fitbit ook een digitale weegschaal heeft? Verder bestaan er ook massage apparaten om je spierspanning te verminderen, een steriliserende lamp om bacteriën en virussen in huis te doden en allerlei luchtbevochtigers om het klimaat in huis gezond te houden. Er zijn dus genoeg apparaten die je nog niet hebt. 

Een boek

Wie echt gezond wil leven, moet natuurlijk wel weten hoe dat precies werkt. Om je kennis te vergroten, is het lezen van een boek over gezondheid een echte must. Denk bijvoorbeeld aan een boek over gezonde voeding, spieropbouw of een kookboek. 

Er zijn ongetwijfeld nog boeken die je graag zou willen lezen. Er valt tenslotte altijd iets te leren in de wereld van sport, gezondheid en welzijn. 

Sportkleding

Sportkleding is zoiets waarvan je nooit genoeg kan hebben. Toch is het vragen van sportkleding voor kerst soms een risico. Welke kleding je mooi vindt of lekker vindt zitten is namelijk erg persoonlijk. Misschien vindt oma het een goed idee om een kerst t-shirt te geven, zodat je tijdens de kerstvakantie volledig in stijl kunt sporten. Niet precies wat je in gedachten had. Vermeld daarom je favoriete merken en de juiste maat op je wensenlijstje, zodat je zeker weet dat je familie de plank raak slaat. 

Een blender 

Tot slot kan een blender natuurlijk niet ontbreken in de keuken van een gezondheidsfreak. Met een blender maak je de beste smoothies, hummus en verse soepen. Eigenlijk is het heel simpel: gooi al je favoriete groente- en fruitsoorten, blend it en je hebt binnen no time een fantastische vitaminebom gemaakt.

Lees ook deze artikelen