Sullivans Cove won ’s werelds beste whisky en komt nu met unieke cognac

In 2018 won Sullivans Cove de begeerde titel voor de beste single malt whisky ter wereld. Nu komt het merk met een nieuwe verrassing: een unieke brandewijn.

Zeg hallo tegen de limited-edition brandewijn van de Tasmaanse distilleerderij, Sullivans Cove XO. De nieuwste creatie van het label komt als een samenwerking met de bloeiende Tasmaanse wijnindustrie en biedt een balans tussen rijkdom en complexiteit met een onderscheidende Tasmaanse smaak.

Head Distiller bij Sullivans Cove Patrick Maguire is begonnen met het idee om cognac te kunnen maken.

“Na jaren whisky te hebben gedestilleerd, was de kans om met Tasmaanse wijn van topkwaliteit te werken echt opwindend voor ons”, zei hij in een verklaring.

“We hebben lang gewacht met het zien van de resultaten en we konden niet gelukkiger zijn met de kwaliteit en complexiteit van deze brandewijnen.”

Om deze brandy tot wasdom te brengen, werden wijnen uit de regio Huon Valley gedestilleerd met dezelfde technieken die het label gebruikte om hun bekroonde single malt whisky’s te maken en werden ze vervolgens gerijpt in Franse of Amerikaanse eiken vaten.

De eerste batch Sullivans Cove XO (vat TDB0040) werd negen jaar lang gerijpt in een 300 liter American Oak ex-tawny vat (in de Australische havenstijl versterkte wijn).

Heather Tillott, de productiemanager bij Sullivans Cove, is van mening dat hun nieuwe brandewijn een snaar raakt bij single malt drinkers vanwege hun intense diepte, rijke complexiteit en uitgebalanceerde elegantie.

“Het is precies wat onze supporters van ons verwachten,” voegde Tillott eraan toe.

Degenen die het graag willen proberen, zullen blij zijn te weten dat de brandy in twee stijlen wordt uitgebracht. Met XO Single Cask kunnen de meest complexe en intrigerende cognacvaten hun unieke eigenschappen uiten terwijl ze non-chill-gefilterd en ongemengd zijn. Elk vat zal slechts een paar honderd flessen van uitzonderlijke kwaliteit produceren.

Het XO Double Cask, dat naar verwachting later dit jaar zal landen, zal worden gemaakt met traditionele vattechnieken om een ​​rijke en complexe brandewijn te creëren.

Dus hoe zeldzaam zijn deze bad boys?

Adam Sable, de Managing Director van de distilleerderij, zegt: “Slechts een klein aantal vaten werd ongeveer tien jaar geleden geproduceerd en sindsdien is er geen cognac gemaakt. Zodra deze zijn uitverkocht, zijn ze voor altijd verdwenen “.

Als je een fles XO Single Cask brandy in handen wilt krijgen voordat deze in het openbaar wordt uitgebracht, moet je meedoen aan de Sullivans Cove- mailinglijst waar leden vervolgens voorrang krijgen. Een klein aantal flessen is ook verkrijgbaar bij de distilleerderij in Tasmanië voor een prijs van 177 euro per fles.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *