7 prachtige ideeën voor de tuin met een laag budget

Een aantrekkelijke leefruimte in de achtertuin hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn veel budgetvriendelijke manieren om je achtertuin aantrekkelijk te maken en klaar voor vermaak in de zomer (én in de herfst of winter). Als je op zoek bent naar manieren om je tuin om te toveren tot een prachtige plek zonder veel geld uit te geven, probeer dan enkele van deze eenvoudige achtertuinideeën met een laag budget.

1. Mix en match meubels

Tuinmeubilair hoeft niet perfect op elkaar te zijn afgestemd om er goed uit te zien. Vaak zijn losse stoelen en tafels minder duur dan die in sets. Wees niet bang om verschillende stoelen rond een tafel te groeperen en ze allemaal samen te binden met dezelfde verfkleur en goedkope zitkussens of kussens in een bijpassend patroon te gooien. Tip: check eens een opruiming tuinmeubelen website of lokale Facebook-groepen.

2. Voeg buitenverlichting toe

Bedenk hoe je je buitenverlichting kunt versterken. Overweeg verlichting op zonne-energie voor besparingen op de energierekening. Als je geen budget hebt voor verlichting, gebruik dan kaarsen en tiki-fakkels om helderheid en sfeer toe te voegen. Twinkelende lichtjes zijn niet alleen voor Kerstmis – je kunt deze in bomen, struiken en langs hekken en terrasleuningen rijgen om een ​​decoratieve flair toe te voegen.

3. Verf je eigen potten

Koop gewone terracotta potten en schilder ze om je buitenkleurenschema en stijl te weerspiegelen. Gebruik je kussenstof voor buiten voor inspiratie, of kies uit een breed scala aan decoratieve verven waarmee je gemakkelijk aangepaste texturen en afwerkingen kunt aanbrengen. Krijtverf en glow-in-the-dark-verven zijn ook leuke opties.

4. Ontwerp je eigen krijtkunstwerk

Over krijt gesproken, breek wat stoepkrijt op je volgende buitenfeest en laat je gasten hun artistieke talenten toepassen op je terras en schutting. Het krijtkunstwerk van de stoep kan worden weggespoeld met een tuinslang of de volgende regenbui, maar je kunt er tot die tijd mooi van genieten.

5. Verzamel flessen voor kleurrijke buitendecoraties

Wijnflessen en olijfolieflessen zijn geweldige goedkope ideeën voor de achtertuin. Was ze, verwijder de labels en je hebt direct vazen ​​en kandelaars voor buiten. Zet ze op een lijn op balustrades en vensterbanken, of groepeer ze op tafels. Of toon ze op een flessenboom die je hebt gemaakt van een paal en staven.

6. Gebruik oude items opnieuw

Blader door antiekwinkels en rommelmarkten met het oog op ongebruikelijke dingen die in uw tuin kunnen worden gebruikt. Een ladder kan worden geverfd en veranderd in een plantenstandaard. Een oud vat kan een bijzettafel maken. Kabelspoelen zijn geweldige buitentafels. Keukenkrukken kunnen voor extra zitgelegenheid zorgen. Oude kroonluchters kunnen aantrekkelijke buitenarmaturen maken, hetzij geëlektrificeerd of met kaarsen.

7. Gebruik kleur verstandig

Bloeiende planten kunnen duur zijn, maar je hoeft er niet veel te hebben om een prachtige sfeer te creëren. In plaats van volle bloembedden te planten, kijk je goed naar je buitenruimte om te bepalen waar je echt een vleugje kleur nodig hebt. Plaats op die plaatsen potten of enkele bloeiende vaste planten om de grootste waar voor uw geld te krijgen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *