Nieuwe NASA-video toont onze maan in verbluffende details

Een nieuwe NASA-video toont de maan zoals je hem nog nooit hebt gezien. De clip van vijf minuten, vrijgegeven door het ruimteagentschap op 9 april, toont het oppervlak van onze naaste buur in het zonnestelsel in verbluffend, high-definition detail – van hoge pieken en diepe kraters tot de ijskoude polen en hun mogelijke ijsafzettingen.

Je krijgt een close-up van de landingsplaats van Apollo 17, de laatste missie die astronauten naar de maan stuurde – en je kunt zelfs een deel van de maanlander en rover van de missie zien.

“Voor mij is wat eruit springt niet alleen de helderheid van Google Street View die we nu hebben op maanterrein, maar de inzichten in hoe dit terrein zou moeten zijn zoals het is – van asteroïde naar een diverse geschiedenis van vulkanisme,” schrijft Dr Caleb Scharf, een astronoom aan Columbia University.

Dr. Tyler Nordgren, een astronoom aan de universiteit van Redlands en de auteur van ‘Sun Moon Earth’, was op dezelfde manier onder de indruk van de video. “Het klinkt misschien vreemd voor een wetenschapper om dat te zeggen, maar deze video herinnert me opnieuw aan wat een verbazingwekkende, diverse en spectaculaire plek de maan is,” vertelde hij MACH in een e-mail. “Verre van een dode wereld te zijn, nooit te veranderen, het is een oude plaats van schoonheid.”

De meeste gegevens die worden gebruikt om de video te maken, zijn afkomstig van NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter , die sinds 2009 in een baan om de maan draait. Bekijk de video hieronder:

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *