Dit zijn de snelle, peperdure en soms opmerkelijke auto’s van bekend Nederland!

Recent onderzoek wijst uit dat vermogende Nederlanders graag in elektrische auto’s rijden. Toch zien we in het land der BN’ers een heel andere trend: benzineslurpende krachtpatsers zijn het he-le-maal. Zo scheurt Rico Verhoeven in een dikke Range Rover Velar richting zijn sportschool, liggen de kicks van Memphis Depay achterin zijn enorme Mercedes-Benz G-Klasse en heeft dj Afrojack onlangs een unieke Ford GT op de kop getikt. In deze special: de snelste, meest opmerkelijke en mooiste bolides van de celebrities uit ons eigen kikkerlandje. Mocht je zelf één van deze rides willen scoren, neem dan eerst eens een kijkje op GasPedaal.nl voor je richting de showrooms scheurt.

Afrojack – Ford GT

Bron: TopGear

Er staan heel veel mooie auto’s in dit lijstje, maar het meest jaloers ben ik toch op Afrojack. In april dit jaar kocht hij namelijk een zeer unieke Ford GT, de meest brute auto die Ford ooit bouwde. Slechts 140 exemplaren van deze beauty waren bestemd voor Europa en slechts twee vonden hun weg naar Nederland. Eén van die twee 650.000 euro kostende bolides is dus van Afrojack. Hopelijk gaat hij met deze Ford wel wat beter om dan met zijn vorige auto’s; in 2013 parkeerde hij zijn gloednieuwe Ferrari 458 namelijk al na één dag in de vangrail. Verder bestaat zijn autoverzameling nog uit een dikke Bugatti Chiron ter waarde van 2,2 miljoen euro. Wauw!

Martin Garrix – BMW i8


Op slechts 17 jarige leeftijd veroverde hij de wereld met zijn top-hit Animals. Martin Garrix’s dj-skills hebben hem sindsdien absoluut geen windeieren gelegd, want hij werkte zichzelf binnen no-time op naar de nummer één op de DJ-ranglijst. De jonge dj trakteerde zichzelf vorig jaar op een prachtige BMW i8 van ruim 152.000 euro. Daarmee knalt hij semi-elektrisch binnen 4,4 seconden naar de 100 km/u.

Joel Beukers – Rolls-Royce Phantom

Bron: MensHealth
Scoopie erbij?! De zaken gaan goed voor Nederlands bekendste fitnessvlogger, Joel Beukers. De schreeuwende Youtuber bezat eerder al een gouden Maserati Quattroporte, maar deze wisselde hij enige tijd geleden in voor een Rolls-Royce Phantom. Ja, ook volledig in het goud gewrapt. De prachtige Rolls-Royce is voorzien van een 6,7 liter V12 motor met 460 pk. Die krachtpatser zorgt ervoor dat de Phantom binnen 5,9 seconden op de 100 km/u zit. Het prijskaartje? Zo’n 500.000 euro. En mocht scoopfanaat Beukers zin hebben in wat meer snelheid, dan heeft hij ook nog een goudkleurige Lamborghini Huracán in zijn garage staan.

Jim Bakkum – BMW 3-Serie


Idols-finalist en musicalster Jim Bakkum zong zichzelf enkele jaren geleden nog warm in een Chrysler Crossfire, maar stapte recentelijk over naar een nette BMW 3-Serie. Erg veel geluk heeft hij er niet mee gehad, want de bolide werd enige tijd geleden voor de deur van het bedrijf van zijn schoonvader gestolen. Of hij inmiddels een nieuwe 3-Serie op de kop heeft getikt, is niet helemaal duidelijk…

Gordon – Porsche Panamera Turbo


Drie jaar geleden zette Nederlands’ meest luidruchtige zanger zijn Bentley Continental te koop. Niet wegens geldproblemen, maar omdat hij het wel eens tijd vond om één van zijn auto’s van de hand te doen. Gordon heeft namelijk nog een fonkelwitte Porsche Panamera Turbo voor zijn deur staan. Vorig jaar stond er ook een zwarte Ford Lobo Platinum op zijn oprit, maar die werd gestolen in de P.C. Hooftstraat. Bummer…

Wibi Soerjadi – Ferrari Testarossa


Wibi Soerjadi is niet alleen een van de beste pianisten van ter wereld, hij is ook nog eens fervent autoliefhebber. De Disney-fanaat heeft namelijk een bloedmooie Ferrari Testarossa’s in zijn garage staan. Van deze wereldberoemde auto uit Miami Vice zijn er slechts 7177 gemaakt! Hadden we dit artikel enkele jaren geleden geschreven, dan hadden we ook zijn Rolls-Royce Silver Seraph in dit lijstje genomen. Maar goed, dat was vóór iemand deze bolide in Wibi’s landgoed in de fik stak. Auw!

Spike – ’65 Ford Mustang


Als liefhebber van American Muscle Cars doet het me toch een klein beetje pijn dat ik in BN’er-land zo weinig metgezellen heb. Gelukkig staat Spike, de gitarist van Di-rect, nog aan mijn zijde. . De rocker rijdt namelijk rond in een Ford Mustang Fastback uit 1965, die hij heeft gekocht van zijn eerste ‘succesgeld’. “Toen er ooit een Mustang Fastback over het terrein kwam bulderen was ik verkocht. Toen dacht ik: het maakt niet uit hoe, maar deze moet ik ooit hebben. En hij kwam er, tien jaar later”, aldus Spike.r. Wat een prachtig exemplaar!

Je leest het al: bekend Nederland geeft zijn geld héél graag uit aan prachtige auto’s. Volgend jaar toch maar eens meedoen met Idols… Hebben we een BN’er en zijn of haar prachtige ride gemist? Let us know via redactie@mannenblog.com!



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *