Opvallen in stijl: de meest extravagante custom cars

Luxury cars, we love them! Soms is de aanschaf van een peperduur item echter niet genoeg en moet je, om echt op te vallen, net even verder zoeken naar dat perfecte exemplaar. Of dat nu is voor een bizar duur paar limited-edition schoenen, een 1.000 dollar kostend Kanye West t-shirt of een gelikte auto. Alles voor de perfecte Instagram foto denken we dan maar. Ook op gebied van auto’s zitten er heel wat extravagante exemplaren bij. Welke is jouw favoriet?

The Rolls Royce Wraith Palm Edition 999


Alsof een normale Rolls-Royce niet extreem genoeg is, besloot Mansory om een royale hoeveelheid goud toe te voegen aan de luxe wagen. Het resultaat is de Palm Edition 999: een tweekleurige wit-met-gouden Rolls Royce Wraith. Het getal 999 is belangrijk omdat het een verwijzing is naar puur goud en omdat Mansory van plan was om slechts 9 auto’s van dit model te bouwen. Het exterieur werd voorzien van een extra set spoilers en puur gouden badges. Het interieur is net zo indrukwekkend, met prachtig leer en puur gouden elementen. De kosten zijn nooit bekendgemaakt.

Lamborghini Aventador SV: JS1-Edition


Een ‘gewone’ Lamborghini Aventador SV (als zoiets al bestaat) kost je evenveel als een ruime gezinswoning. Hoe je dat nóg beter maakt? Simpel: gooi er wat tuningwerk tegenaan en maak hem net zo duur als een gigantische villa. Een villa van 1,4 miljoen euro welteverstaan. Een Amerikaans tuningbedrijf ging met deze Lamborghini aan de slag en toverde hem om in een JS1: een one-of-a-kind snelheidsduivel. De Batmobile-achtige auto is genoemd naar de persoon voor wie het speciaal werd gemaakt, James Stunt. De custom versie van de auto is 110 kilo lichter dan het origineel, waardoor hij in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u knalt. Damn!

Ferrari 458 Spider Monaco Edition


Voeg meer vermogen en meer carbon toe aan een Ferrari 458 Spider en je krijgt de 458 Spider Monaco Edition. Een custom tuningbedrijf besloot de toch al bizarre Ferrari te voorzien van grotere luchtinlaten, een nieuwe motorkap en een nieuwe diffuser. Allemaal gemaakt van koolstofvezel, wat de auto 120 kilogram lichter maakt dan het origineel. Dit prachtige exemplaar scheurt van 0 naar 100 in slechts 3,2 seconden. Het interieur van de auto heeft een rood en wit ruitpatroon, de kleuren van het Prinsdom Monaco.

Mansory Cyrus


Deze Mansory Cyrus (genoemd naar de eerste Perzische keizer) is een beest van een auto. Hij is gebaseerd op de Aston Martin DB9 of DBS. De voorkant bestaat uit stroken koolstofvezel, de zijkanten zijn uitlopend en Mansory heeft daarnaast een nieuwe diffuser toegevoegd. Dankzij de koolstof carrosserie werd een verbazingwekkende 70 kilogram van het gewicht verwijderd, waardoor de auto een topsnelheid van 300 km/u bereikte. Je koopt hem nieuw voor ongeveer 600.000 euro. Tweedehands vind je een DB9 op GasPedaal.nl voor ongeveer 70.000 euro. Maar dan mag je wel zelf het tuningwerk nog doen.

Customized Mercedes S63 AMG


Als je van slanke, sportieve ontwerpen houdt, dan weten wij zeker dat je geniet van de Mansory Mercedes S63 AMG. Met een tweevoudig geventileerde motorkap, een dakspoiler met een enorme achtervleugel en een voorspoiler met luchtinlaten en LED’s, is dit met recht een special edition te noemen. Maar zoals alles wat het betreffende tuningbedrijf aanraakt, gaat het niet alleen om uiterlijk. Onder het oppervlak vinden we ook een motor-upgrade die het scheurijzer een vermogen van maximaal 1.000 pk schenkt. Het prijskaartje is op aanvraag beschikbaar.

Ken jij meer opvallende of nog luxere en meer extravagante auto’s? Let us know! Voor nu: blijven sparen, blijven dromen en ondertussen gewoon genieten van je Volkswagen Golf.



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *