De top 7 meest illegale plekken om te bezoeken ter wereld

De wereld mag dan wel jouw oester zijn; er zijn enkele parels die je nooit onder ogen zult komen. Er zijn namelijk veel plekken die te gevaarlijk, afgesloten of verboden zijn om te bezoeken. Slechts enkelen zullen deze exclusieve plekken ooit ervaren, soms met het risico op letsel of de dood. Als je je volgende vakantie plant, streep deze 10 illegale reisbestemmingen dan maar vast van je bucketlist. Ze zijn mooi en mysterieus, maar volledig verboden voor reizigers.

Poveglia – Italië

Ken je de film Shutter Island nog? Poveglia is er een real-life versie van. Het kleine eiland is gelegen tussen Venetië en Lido in Noord-Italië en was ooit de thuisbasis van een psychiatrische instelling die naar verluidt patiënten martelde en op ze experimenteerde. Voorafgaand werd Poveglia gebruikt als een quarantainekolonie waar de doden en stervenden. Sommigen van hen werden aangezien voor lijken en werden verbrand op gigantische brandstapels in tijden van pest. Tegenwoordig wordt het eiland door velen beschouwd als spookachtig, en zowel de lokale bevolking als toeristen mogen er niet komen.

North Sentinel Island – Andaman-eilanden, India

In de baai van Bengalen ligt North Sentinel Island, de thuisbasis van de inheemse Sentinelese bevolking- en niemand anders. Het is niet alleen moeilijk om het eiland te bereiken dankzij de omliggende koraalriffen, het is ook bijna onmogelijk om te bezoeken vanwege de vijandigheid van de inheemse bevolking. De Sentinelezen wijzen het contact met alle andere volkeren af ​​en zullen geweld gebruiken om ervoor te zorgen dat ze onaangetast blijven door de moderne beschaving. De Indiase regering heeft het hele eiland tot een uitsluitingszone verklaard en tenzij een pijl in je je fijn lijkt, kun je dit eiland het beste mijden.

Area 51 – Nevada, Verenigde Staten

Op een lijstje als dit mag Area 51 niet ontbreken. Het is een rustige militaire basis in Zuid-Nevada die pas in 2013 officieel erkend toen vrijgegeven CIA-documenten het bestaan ​​ervan bevestigden. Wat daar gebeurt, is op dezelfde manier gehuld in mysterie. Het wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt voor de ontwikkeling en het testen van vliegtuigen en wapens voor het Amerikaanse leger, maar complottheoretici geloven dat het echte doel buitenaards onderzoek is. Buitenaardse enthousiastelingen bezoeken vaak het omliggende gebied, maar Area 51 zelf is ten strengste verboden.

Mezhgorye – Rusland

Mezhgorye is een mysterieuze, gesloten stad in de Republiek Basjkirostan in Rusland. Van de bewoners wordt gezegd dat ze werken aan een geheim programma met betrekking tot de nabijgelegen Yamantaw-berg, hoogstwaarschijnlijk een nucleaire faciliteit of bunker. Op de vraag over Mezhgorye heeft de Russische regering een aantal niet-eenduidige antwoorden gegeven, variërend van een kolenmagazijn tot een opslagruimte voor voedsel, tot een opslagplaats van nationale schatten. Eén ding is zeker: deze illegale reisbestemming kun je beter vermijden.

Bhangarh Fort – Indië

Het Bhangarh-fort, gelegen in de Indiase deelstaat Rajasthan, is een 17e-eeuws bouwwerk doordrenkt van mysterie, mythes en geruchten. Legenden over het fort zijn vloeken, occulte goochelaars, afschuwelijke paranormale ontmoetingen en dodelijke ongelukken waarbij nietsvermoedende toeristen betrokken zijn. Tegenwoordig wordt Bhangarh Fort beschouwd als een van de meest spookachtige plekken in India en de regering heeft strikte regels voor toegang opgelegd. Terwijl je de ruïnes overdag kunt verkennen, is het bezoekers verboden om het terrein tussen zonsondergang en zonsopgang te betreden. Locals zeggen dat degenen die de regel negeerden nooit meer worden gezien.

Surtsey – IJsland

Surtsey, een vulkanisch eiland gelegen aan de zuidkust van IJsland, is een van de jongste plaatsen op aarde. Het eiland kwam uit de Atlantische Oceaan na een uitgebreide vulkaanuitbarsting in de jaren zestig. Slechts enkele wetenschappers hebben ooit toestemming gekregen om voet aan wal te zetten op Surtsey. Dit maakt het één van ’s werelds meest, zo niet de meest ongerepte, natuurlijke omgevingen is. Onderzoekers verblijven in de enige constructie van het eiland: een kleine hut met een paar stapelbedden. Daarnaast moeten ze alle sporen van hun bestaan ​​wissen wanneer ze vertrekken. De puurheid van de omgeving wordt zo nauwlettend bewaakt dat gastwetenschappers ooit aardappelen moesten opgraven die een groep grappenmakers als een grap hadden geplant.

Ilha da Queimada Grande – Brazilië

Ilha da Queimada Grande klinkt als een plekje op een strand waar je met een tropische cocktail in de hand van het zonnetje geniet. Totdat je zijn bijnaam hoort: Snake Island. Het onherbergzame eiland is de thuisbasis van alleen duizenden gouden dodelijke pitadders – een van de dodelijkste slangensoorten ter wereld. De Braziliaanse overheid heeft bezoekers verboden om het eiland te bezoeken, met uitzondering van een enkele wetenschapper.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *