Emirates werkt samen met Mercedes-Benz en Jeremy Clarkson voor nieuwe first-class suites

Voor elke andere commerciële luchtvaartmaatschappij lijkt dit misschien een vreemde combinatie, maar voor Emirates is deze stap volkomen logisch om de toekomst van eersteklas reizen mee in te vliegen. Vorig weekend onthulde Emirates namelijk hun nieuwste eersteklas suites voor de Boeing 777 en Airbus A380 vliegtuigen in samenwerking met Mercedes-Benz, samen met hun nieuwe ambassadeur en ongetwijfeld de grootste naam uit de tv-autowereld, Jeremy Clarkson.

Volgens de CEO van Emirates, Tim Clark, kosten de nieuwe cabines van de hoogste categorie miljoenen om tot stand te brengen. Maar met een goed doel: de kosten resulteerden in een ruimte met hardhouten vloeren, uitgebreide opties voor sfeerverlichting en ‘ramen’ in het midden van de cabine die het beeld buiten het vliegtuig weergeven. Tijdens de Dubai Air Show, waar de eersteklas suites werden onthuld, vertelde Clark aan Traveller dat “er een visie is dat veel maatschappijen een reactie bedenken op de ondergang van de eerste klasse door een beter businessclassproduct te bedenken.”

Terwijl het ontwerp van de cabine geïnspireerd is op het interieur van luxe auto’s van Mercedes, zal het partnerschap verder reiken enkel de vliegroutes van Emirates. De maatschappij bevestigde namelijk ook het gebruik van de Duitse auto’s voor al haar toekomstige premium chauffeurservices.

De opnieuw ontworpen eerste klas suites waren oorspronkelijk bestemd voor het Boeing 777-vliegtuig, maar de flyer heeft sindsdien zijn esthetische reikwijdte uitgebreid tot haar volledige vloot, die alle 140 exemplaren van hun Airbus A380-vliegtuigen omvat. De huidige Airbus A380’s beschikken over 14 eersteklas suites, maar dit wordt teruggebracht tot 11 zodra de nieuwe, ruimere suites hun weg vinden in de vloot.

De nieuwste eerste klas suites van Emirates zullen als eerst te zien zijn op de routes van Brussel en Genève, waarna Chicago en Perth later zullen volgen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *