Waarom seks met rijke vrouwen véél beter is

Ben je op zoek naar manieren om je seksleven te verbeteren, dan is de kans groot dat je snel grijpt naar oplossingen op het gebied van uiterlijk, chemie, energie en zelfverzekerdheid. Uit recent onderzoek blijkt echter dat het vooral je sociaaleconomische status (inkomen, opleiding en werk) is wat je tevredenheid onder de lakens beïnvloed. Met andere woorden: wil je goede seks? Focus je dan juist meer op je werk!

“Personen met een lagere sociaaleconomische status zijn minder seksueel tevreden.”

Een nieuw onderzoek dat gebaseerd is op een onderzoek uit 2009 van de Spaanse National Sexual Health Survey, wijst uit dat deze sociaaleconomische factoren in grote mate het seksleven en de visie daarop beïnvloeden. Rijkere mensen hebben dus een grotere kans om seksueel tevreden te zijn dan minder bedeelden. Opvallend genoeg geldt dit vooral onder vrouwen. Onderzoekers van de Barcelona Public Health Agency bekeken de invloed van verschillende factoren op de resultaten van de eerder afgelegde testen van onder andere het Centrum voor Sociologisch Onderzoek. Voor dit onderzoek werden 9.850 interviews afgelegd, waaruit bleek dat 90 procent van de mannen en vrouwen beweerden zeer tevreden of heel tevreden te zijn met hun seksleven. 95 procent zei tevreden te zijn met seksuele relaties die zij in het afgelopen jaar hadden.

Groot vermogen als afrodisiacum

Opvallend is tevens dat blijkt dat mensen met een vaste partner meer tevreden zijn over de seks dan personen die de bloemetjes buiten zetten met bijvoorbeeld hun ‘fuckbuddy’s’. “Personen met een lagere sociaaleconomische status stellen minder seksueel tevreden te zijn, wat vooral het geval is bij vrouwen, die meer beïnvloed worden door deze factoren,” legt Dolores Ruiz uit, de auteur van de studie. “Deze groep lijkt seks veel minder ‘prettig’ te ervaren en heeft bovendien meer ervaring met seksueel misbruik.” Bij rijke vrouwen is dit veel minder het geval. Waarom inkomen vooral voor vrouwen van toepassing is bij een verhoogd libido? Een studie uit 2007 gaf hiervoor als reden dat een groot vermogen als een soort afrodisiacum werkt.

Uit onderzoek van een populaire datingsite bleek vorig jaar tevens dat rijkere personen niet alleen de seks prettiger ervaren, maar ook meer zin hebben in een dagelijkse wip. De datingsite onderzocht 20.000 ingevulde testen die bij aanmelding moeten worden ingevuld, waaruit bleek dat personen met een hoger inkomen een groter verlangen hadden dan mensen die minder te besteden hebben. Van de mannen en vrouwen met een inkomen boven de 75.000 euro gaf zelfs 54% destijds aan een zeer hoog seksueel verlangen te hebben.

Show me the money, baby!

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *