Een succesvolle website maak je zo

Elke ondernemer moet vroeg of laat denken aan een website. Tegenwoordig gaat namelijk alles digitaal en kun je er niet meer aan ontkomen. Dat betekent ook dat er online veel concurrentie is, en dat je niet zomaar boven de andere websites uit steekt. Je moet dus veel aandacht en tijd in je website steken, zodat je er het maximale uit haalt. Maar hoe doe je dat precies, en waar bestaat een succesvolle website uit?

Het opzetten van de website

Om te beginnen, heb je natuurlijk een website nodig. Dit kun je op een paar manieren doen, namelijk door middel van een template of een op maat gemaakt webdesign. Dat eerste betekent dat je een lay-out kiest die je vervolgens in kan richten naar eigen smaak, maar natuurlijk zitten hier wel restricties aan verbonden. Je kan namelijk niet alles veranderen. Voor een beginnende online ondernemer is dit ideaal, omdat je weinig technische kennis nodig hebt om door middel van een template een website in elkaar te zetten. Bovendien is het een goedkope optie.

Anderzijds heb je de op maat gemaakte website. Dat houdt in dat iemand deze speciaal voor jou inricht. Precies zoals je dat wil, volledig zonder beperkingen. Dat houdt ook in dat er vaak een wat groter prijskaartje aan hangt, maar je krijgt dan ook veel meer. Meestal wordt hiervoor een webdesignbureau ingeschakeld. Een professional luistert dan precies naar jouw wensen en doelen, en richt de website zo in dat dit allemaal waar gemaakt wordt.

De website indelen

Nu jouw website staat, is het tijd om er een goede structuur aan te geven. Voor bezoekers is het prettig als er een logische indeling is waardoor zij makkelijk naar elke pagina kunnen navigeren. Een webdesignbureau kan je ook helpen met het opbouwen van een duidelijke en goede structuur. Tevens is dit niet alleen belangrijk voor jouw bezoekers, ook voor Google is het belangrijk dat jouw website logisch in elkaar steekt. Dat zorgt namelijk voor een hogere positie in de zoekresultaten.

Om een hoge ranking in de zoekresultaten te krijgen, is het ook belangrijk om veel geschreven content op je website te hebben. Hiermee is het van belang dat je kijkt welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Voor een online fietsenwinkel is bijvoorbeeld ‘fiets’, ‘fiets kopen’ en ‘fietsenwinkel’ een goed begin. Verwerk deze woorden veel in jouw website en verkrijg op die manier al snel een hogere positie. Doe daarom altijd een goed zoekwoordenonderzoek en ga vanaf daar verder.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *