Wespen vakkundig laten bestrijden

Heb jij een wespennest in de tuin of zelfs in huis? Dan wil je deze uiteraard zo snel mogelijk laten verwijderen. De wespen kunnen jouw wooncomfort namelijk ernstig verstoren. Naast het zoemende geluid dat de insecten maken, kunnen ze ook gemeen steken. Je bent deze beestjes daarom liever kwijt dan rijk in jouw persoonlijke woonomgeving. Schakel daarom een professionele wespenbestrijder in voor een vakkundige bestrijding. 

Zo gaat de wespenbestrijding in zijn werk

Het verwijderen van een wespennest betreft een stukje vakmanschap. Je moet hiervoor beschikken over kennis en goed materieel. Beschik je hier niet over? Dan is het verwijderen van een wespennest levensgevaarlijk. Schakel als je kampt met wespenoverlast daarom altijd een professionele wespendienst in. Deze zal altijd zo snel mogelijk ter plaatse zijn voor een vakkundige bestrijding. Maar hoe gaat de bestrijding precies in zijn werk? De wespenbestrijder start altijd met het in kaart brengen van het probleem. Waar bevindt het nest zich? Soms is dit direct duidelijk en soms moet hiervoor de aanvliegroute van de wespen worden bestudeerd. Als het nest getraceerd is, kan de bestrijder in beschermende kleding starten met de daadwerkelijke bestrijding. 

Zelf wespen bestrijden 

Sommige mensen denken dat ze prima zelf een wespennest kunnen verwijderen. Ze denken dat ze het wespennest wel kunnen verdrinken bijvoorbeeld. Maar het is te allen tijde af te raden om dit te doen. Het kan namelijk voor hele gevaarlijke situaties zorgen. Bij het verwijderen van het nest zullen veel wespen vrijkomen. Deze wespen zullen allemaal in de aanval gaan en jou en je omstanders gaan steken. Een enkele steek is bij de meeste mensen nog niet gevaarlijk. Maar een grote hoeveelheid wespengif kan uiteindelijk wel fataal zijn. Probeer het daarom nooit om zelf een wespennest te verwijderen. Maar schakel hiervoor altijd een professionele wespenbestrijder in. Zo voorkom je onveilige situaties én ben je verzekerd van een effectieve bestrijding.

Wespenoverlast in de zomer voorkomen 

Een wespennest heb je liever niet in je tuin of woning. De wespen kunnen namelijk behoorlijk wat overlast veroorzaken. Maar hoe kun je voorkomen dat wespen zich in jouw tuin of woning vestigen? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de kans op wespenoverlast in de zomer te verkleinen. Zo kun je in het voorjaar op zoek gaan naar kleine wespennesten. Deze zijn dan nog makkelijk te verwijderen. Daarnaast is het ook slim om gaten en kieren in jouw woning te dichten. Wespen zijn namelijk dol op spouwmuren als locatie voor hun wespennest. Pas je deze twee dingen toe? Dan is de kans op wespenoverlast in de zomer een stuk kleiner. 

Lees ook deze artikelen