Waarom anabolen steeds populairder worden in de sportwereld

De vele voordelen van anabole steroïden hebben door de jaren heen voor flink wat commotie gezorgd in de wereld van bodybuilding, gevechtssporten en natuurlijk de fietswereld. Ook vandaag de dag zijn beginnende en gevorderde sporters steeds vaker geïnteresseerd in de mogelijke effecten van deze middelen op hun fysieke gesteldheid. Sterker nog: sommige experts pleiten ervoor anabole steroïden zelfs te legaliseren in de competitive sportwereld. Maar waarom zijn deze anabolen nou eigenlijk zo populair? Nou, dat gaan we je vandaag vertellen aan de hand van 5 voordelen van anabolen. Lezen jullie mee?

Behandeling van verschillende medische aandoeningen

In de eerste plaats werden steroïden geproduceerd en gebruikt om patiënten te helpen die lijden aan spieratrofie als gevolg van ziekte. Ook worden steroïden gebruikt om het testosteronniveau te verhogen bij patiënten met een laag libido en om de puberteit te versnellen bij personen die de puberteit niet op natuurlijke wijze kunnen bereiken.

Het bestrijden van overtollig lichaamsvet

Anabole steroïden worden gebruikt om overtollig lichaamsvet tegen te gaan. Dit gebeurt door een verhoogde snelheid van metabole activiteiten te realiseren. Onderzoek uit wetenschappelijke bevindingen toont aan dat steroïden nuttig zijn bij de oxidatie van lipiden vanwege het vermogen om vet te oxideren. Dit leidde op zijn beurt tot het gebruik van vetzuren bij de energieopwekking in het lichaam. Met andere woorden: vet wordt omgezet in energie.

Verhoogde productie van rode bloedcellen

Van anabole steroïden is aangetoond dat ze de productie van rode bloedcellen in het lichaam versnellen. Rode bloedcellen werken bij het transport van zuurstof naar de verschillende organen en weefsels in het lichaam. Dus zodra er meer zuurstof beschikbaar komt voor de spierweefsels, hebben ze de neiging om een ​​persoon te helpen langer hard te werken. Dit is de reden waarom veel duursporters en fitnessliefhebbers kiezen voor anabole steroïden, omdat het hen het nodige uithoudingsvermogen en stabiliteit geeft.

Sneller herstel van de spieren

Van anabole steroïden is bekend dat ze de hoeveelheid cortisol die wordt geproduceerd reguleert, vooral wanneer het lichaam gestrest is. Overmatige productie van cortisol in het lichaam leidt tot schade aan spierweefsel en vertraagt ​​de snelheid waarmee het lichaam en de spieren herstellen van stress. Tijdens het sporten en andere fitnessactiviteiten gebruiken atleten steroïden om het herstel en de genezing van langdurige blessures te vergroten. Ook wordt de genezing van spierspanning sneller met steroïden, waardoor ze een beter uithoudingsvermogen krijgen tijdens het sporten.

Meer spiermassa

En ja, natuurlijk kan het meest populaire voordeel van steroïden niet ontbreken. Van anabole steroïden is namelijk bekend dat ze het testosteronniveau verhogen, wat de belangrijkste factoren zijn voor spierontwikkeling en groei in het lichaam. Wanneer een persoon zich waagt aan deze middelen, zullen de spieren zich snel ontwikkelen én dus sneller herstellen, zelfs zonder enige vorm van lichaamsbeweging. Het resultaat: verbluffende resultaten in de gym én een lichaam waar je altijd van hebt gedroomd…

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *