Vaporizers: zijn ze écht beter dan sigaretten?

Sigaretten en marihuana en worden al eeuwenlang gebruikt, maar pas sinds kort is het verdampingsproces via vaporizers van deze stoffen populair geworden. Wat zegt de wetenschap over deze technologie en is vapen eigenlijk wel goed voor je?

First things first…

Bij normaal roken zorgt de hitte van vuur ervoor dat stoffen veranderen van een vaste stof in rook. Bij sigaretten geeft dit nicotine af dat via de longen in je bloed wordt opgenomen, wat leidt tot een verhoogde hartslag, vernauwde bloedvaten, een afgifte van dopamine in de hersenen en gevoelens van alertheid. Maar omdat nicotine een stimulerend middel is, crash je en snak je naar meer, wat uiteindelijk bij veel mensen leidt tot verslaving.

Tijdens roken duurt het slechts zes seconden voordat de actieve bestanddelen uw zenuwstelsel bereiken. Deze rook bestaat uit gedeeltelijk verbrande deeltjes, die teer in je lichaam aanmaken, kankerverwekkende effecten hebben, tanden zwart maken en smaakpapillen vernietigen. Het zijn precies deze redenen die vaporizers zo populair maken. Als je de actieve componenten voldoende kunt verwarmen om verneveld te worden zonder ze te verbranden, dan krijg je in theorie dezelfde effecten zonder de schade van rookinhalatie. Dit zijn 3 voordelen van vapen ten opzichte van roken:

Gezondheid

Het is veiliger dan roken, aldus het College of Physicians, een prestigieuze organisatie die wereldwijd meer dan 35.000 artsen vertegenwoordigt. Zij verklaarden dat vapen ten minste 95% veiliger is dan roken op basis van uitgebreid onderzoek. Aangezien er geen verbranding, teer of as in verband wordt gebracht met vapen, kan het overschakelen op vapen ervoor zorgen dat vapers niet dezelfde risico’s lopen als rokers. Dat betekent een betere mondhygiëne, gezondheid van de huid, bloedsomloop, longcapaciteit en een verbeterd reuk- en smaakbereik.

De smaak

Als het gaat om smaken, zijn er vrijwel eindeloze opties om te kiezen in e-juice. Er worden ook altijd nieuwe smaken gemaakt, dus je altijd een nieuwe smaak uit kunnen proberen. Enkele van de meer populaire favorieten zijn fruit, desserts, dranken, voedingsmiddelen, menthol en tabak. Er is een gemeenschappelijke mythe dat interessante smaken zijn ontworpen om minderjarige consumenten aan te trekken. Maar er is geen bewijs – letterlijk helemaal geen – om de bewering te ondersteunen dat deze smaken bijzonder aantrekkelijk zijn voor tieners. Er is echter overweldigend bewijs dat volwassen vapers de voorkeur geven aan interessante smaken en dat velen precies om die reden stoppen met roken.

Gebruiksgemak

Dankzij de minimale esthetische impact en het gebrek aan gezondheidseffecten op omstanders, is vapen sociaal aanvaardbaar op veel plaatsen waar roken dat niet is. In veel gevallen kun je simpelweg binnen vapen en hoef je de bar niet uit, zoals dat bij een sigaret wel nodig is. Bovendien biedt de optie om een ​​e-sigaret snel uit te trekken en een paar rookwolken aan te nemen – die net zoveel nicotine leveren als gewenst is op dit moment, in plaats van een hele sigaret te moeten aansteken en roken – aanzienlijke voordelen voor veel mensen.

Cool! Maar welke vaporizer past het beste bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten vaporizers verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld de Linx vaporizer, die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook uitermate betrouwbaar is. Maar naast de Linx zijn er tal van andere vaporizers die precies doen wat je zoekt, denk aan E-sigaretten, Pocket Vaporizers, Pen Vaporizers en Box Mod Vaporizers.

Vape on, mannen!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *