Met deze items voel je je in no-time een Peaky Blinder

Volgens de geruchten moeten we nog tot de zomer wachten voor een nieuw seizoen van Peaky Blinders. Peaky Blinders is niet bepaald een standaard misdaaddrama. Er zijn geen flitsende kostuums en zijden overhemden. Dit is Birmingham, het hart van de industriële revolutie van Engeland en de thuisbasis van een reeks beroemde bendes. De Peaky Blinders is een gevreesde bende geleid door de snode Thomas Shelby. Geliefd én gevreesd. Zijn onmiskenbare zelfvertouwen gaat in de serie schuil onder een iconische tweed en flanellen kleding, speciaal ontworpen voor het gure weer in Groot-Brittannië en de barre omstandigheden van de jaren 1920.

De populariteit van de show heeft de kledingstijl veel bekendheid bezorgd en de old-school Harris tweed is populairder dan ooit. In zijn geheel – met gilet, flatcap en alles erop en eraan – is de garderobe van Peaky Blinders misschien wat veel voor de moderne man. Maar met een paar tweaks en een klein beetje terughoudendheid is er genoeg te halen uit een aflevering van het moordende BBC-drama. Hieronder een aantal van de belangrijkste elementen van de Peaky Blinders-look. In Nederland en België kun je voor de geweldige Peaky Blinders-look overigens gewoon terecht bij Urban Bozz.

De jas


Als het op de bovenkleding aankomt, moet je jas lang en zwaar genoeg zijn om de koude winters van Birmingham te weerstaan ​​(of op zijn minst de wandeling van het station naar je kantoor). Prince of Wales-patronen of een visgraat-tweed zijn momenteel erg populair, maar je zult het net zo goed doen met effen donkere tinten van houtskool, navy-blue, groen en zwart. Tommy Shelby draagt ​​graag een zwarte eenborstige overjas gemaakt van zware woldoek, zwart fluwelen kraag en puntige revers. Het is vergelijkbaar met een Chesterfield, maar het mist de ingekeepte revers.

De jas wordt verkocht op www.shelbybrothers.com

De verschillende lagen


In de show kiezen Tommy Shelby en zijn mannen er meestal voor om hun overjassen te voorzien van bijpassende tweed-gilet, een combinatie die perfect in overeenstemming is met een Brits periodedrama. Op de straten van 2018 lijkt het waarschijnlijk wat overdone. In plaats daarvan raden we aan te kiezen voor iets wat veelzijdiger is; ofwel een ongestructureerde wollen flanellen blazer of een twill-overshirt van katoen of corduroys. Het werkt ook als een warme middenlaag, maar niet zozeer dat het lijkt alsof je ergens van een tv-set bent afgedwaald.

het overhemd


Een van de meest direct herkenbare aspecten van de Peaky Blinders-stijl zijn de stijlvolle penny collar-overhemden. Met een kleinere, rondere kraag dan je gebruikelijke overhemd, fungeert een penny-kraag als een solide middenweg tussen de opa-kraag en traditionele overhemden. Koop er één in helder wit en knoop hem volledig dicht voor de perfecte Cilliaanse look.

De laarzen


Een essentieel element in elke Peaky Blinders-look is een paar stevige, stijlvolle en goed versleten leren laarzen in donkerbruin of zwart leer. Een goede combinatie met de lengte van je broek. Zorg er wel voor dat ze een beetje afgetrapt zijn voor het volledige give-a-f*ck-effect, dat is natuurlijk van vitaal belang voor de perfecte Blinders-look. Een paar zwarte oxford laarzen in zwart met leren zolen zijn een absolute must voor een outfit van Peaky Blinders. Bovenstaande Peaky Blinders-laarzen zijn te koop bij UrbanBozz.

De accessoires: Peaky Blinders tassen


Orange Fire en Urban Bozz hebben de handen ineengeslagen voor een prachtige hommage aan Peaky Blinders. Het resultaat is een toffe vintage tassenlijn, geïnspireerd op de stijl van de familie Shelby. Mooi kwaliteitsleer wordt gecombineerd met een stoere Harris tweed voor de old-school look waar je absoluut bekijks mee trekt. De Peaky Blinders tassen hebben een ruige en ruwe style en bestaat uit laptoptassen, schoudertassen, aktetassen en rugzakken met klinkende namen als Thomas, Arthur, Alfie en Billy. De designs van de Shelby Brothers bags kennen een typische Engels Harris tweed, gecombineerd met prachtig Italiaans vintagelook leder in diverse kleuren. Bij elke tas krijg je overigens je een unieke tweed flat cap mét signature Shelby scheermesje. Naast de tassen collectie levert de webshop ook diverse orginele Peaky Blinder items als een bow tie en apron en nog veel meer. Zeker een kijkje waard!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *