Maen Watches: Betaalbare kwaliteit met Nederlandse roots

Mannenhorloges met een klassiek karakter, die stijlvol en ook nog eens betaalbaar zijn… daar houden we van! We hebben het over de horloges van Maen Watches, een relatief nieuw horlogemerk met Nederlandse en Zweedse roots, dat gebruik maakt van Zwitserse technologie. Het in Stockholm gevestigde bedrijf haalt zijn inspiratie vanuit de hele wereld en verwerkt die een mix van klassieke en moderne horloges. De naam van Maen is afkomstig van het schip de Halve Maen, dat in 1609 op ontdekkingsreis ging langs de oostkust van Noord-Amerika, wat leidde tot het stichten van Nieuw-Amsterdam, vandaag de dag New York. Pioniers dus, net als de bedenkers van dit horlogemerk.

‘Er is weinig oog voor detail. Op basis van mijn eigen passie ben ik toen begonnen om bijzondere horloges in deze prijsklasse te gaan ontwerpen’

Het waren de Nederlanders Sebastiaan en Jules die in 2016 de stap maakten een eigen horlogemerk te beginnen. Het viel de mannen op dat er relatief veel horloges werden verkocht in de prijsklasse tot 300 euro. ‘Deze horloges werden veel gekocht door vrienden en bekenden om mij heen. Maar ik vind dat deze horloges veel op elkaar lijken, de ontwerpen zijn vaak hetzelfde. Er is weinig oog voor detail. Op basis van mijn eigen passie ben ik toen begonnen om bijzondere horloges in deze prijsklasse te gaan ontwerpen’, vertelt Sebastiaan in een interview. Vooral indrukwekkend is hun vlaggenschip-model, de Manhatten 40.

Maen Manhatten 40

Of je nu op zoek bent naar een casual of juist chique horloge, een Maen watch past eigenlijk gewoon goed bij iedere gelegenheid. Het bewijs hiervan is in ieder geval de Manhatten 40. Het horloge is een perfecte balans tussen klassiek en modern, dat voorzien is van een verfijnde look met een elegante uitstraling. Onder de behuizing bevindt zich een Ronda quartz uurwerk en daarnaast is hij voorzien van saffierglas met AR coating om reflecties en krasjes te voorkomen. De wijzerplaat zelf is, naast de lunette en zijkant van de kast, voorzien van een prachtige afwerking. De Manhatten 40 is verkrijgbaar met en zonder de Moonphase. Deze Swiss Made maanfase-indicator bevindt zich net boven de zes-uursaanduiding en toont de huidige fase van de maan zoals deze momenteel zichtbaar aan de hemel. De horloges zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de €249 en €269. Momenteel heb je ze via hun webshop echter al vanaf €199!

Bekijk en bestel de horloges op MaenWatches.com

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *