3 redenen waarom goede zakenrelaties van groot belang zijn voor een gezond bedrijf

Niemand doet het in zijn uppie, en geen enkel bedrijf kan overleven zonder gezonde relaties te onderhouden met anderen. Of het nu een tussentijdse actie voor je klanten is, een bloemetje naar je vaste zakenpartners of een etentje met met je collega’s, het onderhouden van relaties is een must voor ieder bedrijf. In dit artikel: drie redenen waarom een hechte zakenrelatie van groot belang zijn voor elk gezond bedrijf. Let’s see!

#1: Relaties creëren loyaliteit

Door een sterke relatie met uw partners, leveranciers of andere zakenrelaties te ontwikkelen, transformeert je bedrijf binnen no-time van een willekeurig bedrijf naar een merk dat ze kennen en vertrouwen. Dit is om een ​​aantal redenen belangrijk. Als het bijvoorbeeld gaat om het doen van een online bestellingen zoals je bijvoorbeeld doet bij een drukkerij, dan zetten de meeste bedrijven vaak net even dat stapje extra als ze je kennen en ook daadwerkelijk een fijne partij vinden om mee samen te werken.

Een derde partij zal veel eerder bereid zijn om bijvoorbeeld een spoed​​bestelling mogelijk te maken met een bedrijf waar ze al een relatie mee hebben ontwikkeld. Dit geldt overigens voor elke branche, en natuurlijk niet alleen voor het online bestellen van drukwerk. In welk vak je ook actief bent: loyaliteit onder bedrijven kan zelfs het verschil zijn tussen succes en faillissement. Spreek de volgende keer dat je contact opneemt met een nieuwe zakenrelatie dus eens fysiek af, in plaats van een standaard telefoontje of e-mailtje. En neem wat leuks mee: een flesje wijn, wat lekkers te eten of misschien kun je wel custom t-shirts bedrukken met je bedrijfslogo erop!

#2: Een goede zakenrelatie kan je zelfs vriendschap opleveren

Zakelijke relaties zijn niet alleen geweldig voor je bedrijf, maar kunnen ook vriendschappen opleveren. En het is vanzelfsprekend dat vrienden zijn met iemand meer is dan alleen een werknemer, klant of zakenpartner zijn. Met vriendschap komt vertrouwen, plezier en nog veel meer. Door zakelijke relaties op te bouwen, krijg je meer vrienden en kom je er snel achter dat je ook in dat geval veel sneller een stapje meer doet voor elkaar. Zakendoen gaat niet alleen over winst.

De vreugde die uit winst voortkomt, is meestal van korte duur als die winst niet wordt behouden. Maar de vreugde en vervulling die gepaard gaat met het hebben van positieve relaties, duurt langer. En hoe meer vervulling je voelt, des te gemotiveerder je zult zijn om nog meer relaties aan te gaan.

#3: Zakelijke relaties brengen terugkerende klanten met zich mee

Het aantrekken van eenmalige klanten die één keer komen en nooit meer terugkomen, zal je bedrijf op de lange termijn niet helpen groeien (al is dit natuurlijk afhankelijk van in welke branche je actief bent). In werkelijkheid vereist het groeien van een bedrijf tot het punt van commercieel succes het opbouwen van een grote groep van loyale, terugkerende klanten. Nu komt het geregeld voor dat je zakelijke klanten aanbiedingen krijgen van andere partijen waar zij jouw product misschien wel goedkoper kunnen krijgen. Het enige wat jouw klant ervan zal weerhouden om over te stappen? Een goede onderlinge relatie.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *