Unieke Macallan Whisky brengt 1,2 miljoen euro in het laatje

Zet dat biertje maar even aan de kant, mannen, en bewonder deze prachtige Macallan uit 1926. De fles whisky heeft tijdens een veiling van Christie’s maar liefst 1,2 miljoen euro opgebracht. De fles werd verkocht tijdens een veiling van de meest fijne en zeldzame gedistilleerde dranken.

“De verkoop vertegenwoordigt een mijlpaal op de whiskymarkt”, aldus Tim Triptree MW, Christie’s internationale wijndirecteur. Eerder in 2018 verkocht Bonhams in Hong Kong ook al twee van dezelfde flessen met labels van Sir Peter Blake en Valerio Adami voor ongeveer 800.000 euro. Ook in Edinburgh ging een Macallan uit 1926 voor 600.000 over de toonbank.

De bewuste fles is zo uniek dat het voor het laatst gezien werd in 1999 in handen van in Fortnum & Mason. Vanaf dat moment wist zelfs de distilleerderij van Macallan niet of het nog bestond – tot nu toe. Dit specifieke exemplaar is uitzonderlijk zeldzaam dankzij het label. Van de 25 flessen die in 1986 werden bewaard, is dit de enige met een met de hand versierd etiket. Een echt unieke fles dus. Of de whisky zelf ook een beetje te drinken is, is niet bekend. Maar laten we hopen dat deze fles mooi en ongeopend blijft…

Total
4
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*