Deze man trok 1 miljoen euro uit pinautomaat vanwege fout in het systeem

Een man uit Australië kon zijn geluk onlangs niet op na een fout in een pinautomaat. De man trok meer dan 1,5 miljoen Australische Dollars, zo’n één miljoen euro, uit een pinautomaat en gaf al het geld uit aan privéjets, dure restaurants en mooie geschenken voor zijn vrienden.

Transactie geannuleerd

Dan Saunders werkte lange dagen in een café maar kwam erachter dat hij voortdurend geld op kon nemen in één pinautomaat, ondanks dat de machine constant de melding ‘transactie geannuleerd’ gaf. “Ik verzond geld van mijn creditcard naar mijn spaarrekening, en die machine gooit al het geld er gewoon uit. Vervolgens krijg ik de melding dat de transactie is geannuleerd”, vertelt hij over het voorval. Toen de man zijn rekening bekeek, bleek dat al zijn geld er gewoon nog was. “Ik wilde gewoon een leuke tijd hebben. Mooie flesjes wijn drinken, nieuwe mensen ontmoeten en echt gewoon genieten van het leven”, vertelt hij verder.

Toch was er één probleem: het onrechtmatig verkrijgen van geld is strafbaar.

Omdat Dan dat wist, dacht hij dat er snel een einde zou komen aan de activiteiten. “Ik had verwcht dat ik na een maand wel betrapt zou worden. Niet pas viereneenhalve maand later”. De eerste week alleen al haalde hij 15.000 euro af. In de loop van vier maanden liep dat bedrag dus op tot 1 miljoen euro.

Designerwinkels

De man zegt overigens totaal geen spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. Het gaf hem een levensstijl die hij anders nooit zou hebben gekregen. Ook al was het een tijdelijke. “Omdat hij besefte dat hij nu alles kon betalen wat hij maar wilde, ging hij direct naar designerwinkels”, vertelde News.com. Vervolgens besteedde hij 75.000 euro aan een privéjet om hem een paar vrienden naar een afgelegen Aziatisch eiland te brengen voor een weekendje weg.

Als gevolg van zijn daden werd hij beschuldigd van het verkrijgen van geld door misleiding en werd hij veroordeeld tot een jaar cel in 2015. Inmiddels is hij weer op vrije voet en moet hij weer écht werken voor zijn geld. Bummer!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *